foto: LETA
Šahists Kovaļenko pēc zaudējuma sestajā partijā izkrīt no EČ pirmā divdesmitnieka
Latvijas šahists Igors Kovaļenko (no kreisās) un Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) Baltijas zonas prezidents Āris Ozoliņš.
Citi sporta veidi
2019. gada 25. marts, 09:23

Šahists Kovaļenko pēc zaudējuma sestajā partijā izkrīt no EČ pirmā divdesmitnieka

Jauns.lv / LETA

Latvijas šahists Igors Kovaļenko pēc zaudējuma Ziemeļmaķedonijā notiekošā Eiropas čempionāta sestajā partijā svētdien izkrita no labāko divdesmitnieka.

Turnīra 21.numurs Kovaļenko svētdien zaudēja ar 69.numuru izliktajam krievam Andrejam Jesipenko. Latvijas pārstāvja kontā tādējādi palikuši 4,0 punkti, kas viņam no 18.pozīcijas licis nokrist uz 48.vietu.

Pārējie Latvijas šahisti svētdien cīnījās veiksmīgāk, jo jaunais Iļja Semjonovs, kurš izlikts ar 214.numuru, pieveica sacensību 292.numuru Sīmu van Dēlu no Nīderlandes. Panākumu guva arī Rolands Bērziņš (216.), kurš pārspēja Joavu Milikovu no Izraēlas (296.), bet neizšķirti cīnījās Ņikita Meškovs (95.), kuram svētdien pretī stājās Jevgēņijs Aleksejevs (30.).

Pēc sešām partijām Kovaļenko ar 4,0 punktiem ieņem 48.vietu, Meškovs ar 4,0 punktiem ir 58.pozīcijā, Semjonovs ar 3,0 punktiem atrodams 171.vietā, bet Bērziņš ar tikpat punktiem ir 218.pozīcijā.

Eiropas meistarsacīkstes Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē norisināsies līdz piektdienai. Vēl 2016.gadā Kovaļenko kļuva par Eiropas vicečempionu.