foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix
Tampabejas "Lightning" pirmo reizi vēsturē izcīna Prezidenta kausu
"Lightning" komandas uzbrukuma līderis Ņikita Kučerovs (#86) ar 117 punktiem šobrīd ir pārliecinoši rezultatīvākais NHL hokejists.
Hokejs
2019. gada 19. marts, 10:53

Tampabejas "Lightning" pirmo reizi vēsturē izcīna Prezidenta kausu

Jauns.lv / LETA

Tampabejas "Lightning" komanda pirmdien pirmo reizi savā vēsturē izcīnīja Prezidenta kausu, kas pienākas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta labākajai vienībai.

"Lightning" pirmdien savā laukumā ar 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) uzvarēja Arizonas "Coyotes" hokejistus, tiekot pie piektās uzvaras pēc kārtas, kas arī ļāva nodrošināt triumfu regulārajā čempionātā. "Ligtning" hokejisti uzvaru regulārajā sezonā nodrošinājuši jau deviņas spēles pirms sezonas beigām. Zīmīgi, ka pēdējās trīs sezonas Prezidenta kausa ieguvēji Stenlija kausa izcīņā izstājušies jau otrajā kārtā, kamēr par čempioniem regulārās sezonas uzvarētāji pēdējo reizi tika kronēti 2013. gadā, kad to paveica Čikāgas "Blackhawks".

Šajā spēlē ar vārtiem izcēlās arī "Lightning" kapteinis Stīvens Stemkoss, kurš NHL regulārajā čempionātā līdz ar to atzīmējies ar 384 vārtiem un kļuvis par kluba visu laiku labāko vārtu guvēju. Šajā rādītājā viņš apsteidzis Vensānu Lekavaljē.

Pateicoties uzvarai regulārajā čempionātā, "Lightning" komandai visu Stenlija kausa izcīņu būs sava laukuma priekšrocības.

"Izcīnīt trofejas ir tiešām grūti," neslēpa "Lightning" vienības galvenais treneris Džons Kūpers. "Tad, kad pie tādas tiec, par sevi jābūt ļoti lepnam. Protams, visi domā tikai par vienu trofeju, kas tiek celta virs galvas jūnijā (Stenlija kauss), tomēr arī ļoti daudz vienību pie Prezidenta kausa nav tikušas."

Tikmēr iespēju nodrošināt vietu Stenlija kausā neizmantoja Sanhosē "Sharks", kas pirmdien savu skatītāju priekšā ar 3:7 (2:3, 0:1, 1:3) piekāpās Vegasas "Golden Knights" komandai.

Lasvegasas klubam šis bija jau devītais panākums pēdējo desmit maču laikā. Uzvarētājiem ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Reilijs Smits, kamēr Džonatans Maršeso pievienoja divus vārtus un divas rezultatīvas piespēles.

Šī bija jau trešā spēle, kurā "Sharks" varēja nodrošināt vietu Stenlija kausā, taču arī tā tika zaudēta. Zīmīgi, ka visi trīs mači notikuši šīs komandas laukumā. Tiesa, sagaidāms, ka tuvākajā laikā Sanhosē vienība oficiāli nodrošinās dalību "play-off".

Citviet trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Vinipegas "Jets", kas savā laukumā ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) pārspēja Losandželosas "Kings", tai tādējādi zaudējot izredzes iekļūt Stenlija kausā.

Uzvarētājiem Kails Konors atzīmējās ar vieniem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Vēl vienā pirmdienas spēlē panākumu guva Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Čikāgas "Blackhawks".

Uzvaru viesiem jau pagarinājuma 16. sekundē nodrošināja Bo Horvats.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 116 punktiem 73 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 95 punktiem 72 dueļos seko Bostonas "Bruins". Savukārt sestā ar 88 punktiem 73 spēlēs ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", 12. vietā ar 71 punktu 72 cīņās ir cita uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 56 punktiem 72 mačos ir Otavas "Senators", ko pārstāv Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 95 punktiem 72 mačos atrodas Kalgari "Flames", kas par punktu apsteidz 73 spēles aizvadījušo Sanhosē "Sharks".