foto: Ekrānuzņēmums
Ķēniņam rezultatīva piespēle; "Lausanne" kvalificējas Čempionu līgai
Šosezon Ronalds Ķēniņš 49 regulārā čempionāta spēlēs guva desmit vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles.
Hokejs
2019. gada 4. marts, 23:58

Ķēniņam rezultatīva piespēle; "Lausanne" kvalificējas Čempionu līgai

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš pirmdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Šveices augstākās līgas (NLA) regulārā čempionāta pēdējā spēlē, viņa pārstāvētajai "Lausanne" komandai nodrošinot trešo vietu un ceļazīmi uz nākamās sezonas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgu.

"Lausanne" viesos ar 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) pārspēja vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvēto Langnau "Tigers".

Ķēniņš ar rezultatīvu piespēli atzīmējās pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, asistēdams uzvaras vārtu guvumā. Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 18 minūtes un vienu sekundi, šajā laikā veikdams divus metienus pa vārtiem, bloķēdams vienu raidījumu un tikdams pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Šosezon viņš 49 regulārā čempionāta spēlēs guva desmit vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles, būdams viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem komandā.

Tikmēr Punnenovs ilgstoši ārstē savainojumu, kamēr Melnalksnim šosezon nav izdevies nostiprināties NLA komandas sastāvā.

Lozannas hokejisti regulārajā čempionātā finišēja trešajā vietā, kas viņiem dod tiesības nākamsezon spēlēt IIHF Čempionu līgā. "Play-off" pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā "Lausanne" tiksies ar sestajā vietā palikušo "Tigers".

Tāpat ar panākumu regulāro čempionātu noslēdza vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", kas savu līdzjutēju priekšā ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) pārspēja "Bern", kas jau bija nodrošinājusi uzvaru regulārajā turnīrā.

2018.gada Latvijas labākais hokejists Merzļikins šajā mačā atvairīja 31 no 33 pretinieku mestajām ripām.

"Lugano" regulārajā čempionātā bija septītā un ceturtdaļfinālā krustos nūjas ar otro vietu ieņēmušo "Zug".

Tāpat uzvaru pēdējā spēlē svinēja Latvijas speciālistu Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva vadītā "Davos", kas mājās ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) apspēlēja "Biel-Bienne" vienību.

Davosas hokejistiem jau pirms Vītoliņa ierašanās bija niecīgas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā un viņi cīnīsies par vietas saglabāšanu NLA.

Šveices augstākās līgas pamatturnīrā ar 101 punktu 50 spēlēs uzvarēja "Bern". Trešā ar 82 punktiem bija "Lausanne", bet sesto vietu ar 78 punktiem ieņēma Langnau "Tigers". Tikmēr "Lugano" ar 78 punktiem bija septītā, bet "Davos" hokejisti iekrāja 51 punktu, kas tiem deva priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē.

Ķēniņa iepriekš pārstāvētā Cīrihes "Lions" regulārajā čempionātā ieņēma devīto vietu, tādējādi noliekot Šveices čempiones pilnvaras.