foto: REUTERS/SCANPIX
Girgensona rezultatīva piespēle neglābj "Sabres" no zaudējuma
Zemgus Girgensons (pa labi) cīņā ar vienu no Toronto līderiem Džonu Tavaresu.
Hokejs
2019. gada 3. marts, 10:37

Girgensona rezultatīva piespēle neglābj "Sabres" no zaudējuma

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda cieta zaudējumu.

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:5 (2:2, 0:2, 0:1) piekāpās Toronto "Maple Leafs" komandai, ciešot trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs.

Girgensons ar rezultatīvu piespēli atzīmējās spēles septītajā minūtē, kad pēc cīņas vārtu priekšā palīdzēja Džeisonam Pominvilam panākt 1:1. Pusotru minūti vēlāk Konors Šīrijs panāca 2:1 "Sabres" labā, bet tie izrādījās viesu pēdējie vārti šajā mačā.

Uzvarētājiem pa 1+2 savā kontā ierakstīja Mičs Mārners un Džons Tavaress.

Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un divas sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Girgensons šosezon 58 spēles guvis trīs vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -9.

"Sabres" ar 68 punktiem 65 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 11. vietā, no "play-off" zonas atpaliekot deviņus punktus, kamēr "Maple Leafs" ar 84 punktiem 65 cīņās šajā konferencē ir trešā.

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Edmontonas "Oilers".

Savukārt Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda izcīnīja uzvaru, kamēr Rūdolfs Balcers un Otavas "Senators" cieta zaudējumu.

"Penguins" viesos ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:1, 1:0) pārspēja Monreālas "Canadiens", izcīnot otro uzvaru pēdējās trīs spēlēs.

Viesiem ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeiks Gencels, tāpat četri punkti bija Sidnijam Krosbijam, kurš guva vienus vārtus un asistēja trīs precīzos metienos. Krosbijs "Penguins" labā guvis 440 vārtus un apsteidzi leģendāru Jaromīru Jāgru, bet visu laiku labākajam "pingvīnu" vārtu guvējam Mario Lemjē savulaik bija 660 precīzi raidījumi.

Savukārt Pitsburgas komandas vārtsargs Mets Marejs šajā mačā atvairīja 36 no 37 pretinieku mestajām ripām.

Bļugers uz ledus pavadīja desmit minūtes un 33 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, pārtvēra vienu ripu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bļugers 11 mačos guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr "Senators" viesos ar 1:5 (1:2, 0:2, 0:1) piekāpās NHL līdervienībai Tampabejas "Lightning", kas sezonas 66.spēlē tika pie 50. uzvaras, atkārtojot līgas rekordu.

"Senators" komandā goda vārtus guva Entonijs Duklērs. Mājiniekiem lielu artavu deva aizsargi, kuri kopā iekrāja deviņus punktus.

Arī šajā mačā uzvarētājiem lielu lomu spēlēja vārtsargs, Andrejam Vasiļevskim atvairot 36 metienus.

Balcers šajā duelī nospēlēja 15 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Savā NHL debijas sezonā viņš 20 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

"Penguins" ar 77 punktiem 65 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu un šobrīd atrodas "play-off" zonā, kamēr "Senators" ar 49 punktiem 65 cīņās ir vājākā komanda visā līgā.

"Senators" nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad viesosies pie Floridas "Panthers", kas ir "Penguins" nākamā pretiniece, mačam notiekot otrdien.