Hokejs
2019. gada 22. februāris, 09:44

Balceram lielākais spēles laiks NHL karjerā, "Senators" smags zaudējums

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcers pārstāvētā Otavas "Senators" komanda ceturtdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Senators" viesos ar 0:4 (0:2, 0:2, 0:0) piekāpās Ņūdžersijas "Devils" hokejistiem.

"Sauso" uzvaru "Devils" vārtos izcīnīja vārtsargs Korijs Šneiders, kurš atvairīja visas 30 "Senators" hokejistu mestās ripas.

Tuvojoties NHL maiņu pēdējai dienai, Otavas komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt uzbrucēji Mets Dušeins, Marks Stouns un Raiens Dzingels.

"Tikai pēcpusdienā pēc konsultācijas ar ģenerālmenedžeri izlēmām, ka šie puiši nespēlēs. Izveidoju maiņas, un tas prasīja pusspēli, lai tās sāktu darboties," pēc mača teica "Senators" galvenais treneris Gijs Bušērs.

Balcers šajā spēlē uz ledus bija 15 minūtes un 55 sekundes, kas viņam līdzšinējā karjerā ir lielākais laiks. Viņš šajā mačā četras reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Savā NHL debijas sezonā Balcers laukumā bijis 17 spēlēs, kurās guvis trīs vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis neitrālu lietderību.

Tāpat ceturtdien zaudējumu cieta uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās NHL līdervienībai Tampabejas "Lightning".

"Lighnting" komandai uzvaras "bullīti" iemeta NHL rezultatīvākais spēlētājs Ņikita Kučerovs, kurš guva arī vienīgos vārtus pamatlaikā, tikdams pie 100.punkta sezonā.

Girgensons ceturtdien spēlēja 16 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 53 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis desmit rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -5.

Tikmēr otro spēli pēc kārtas izlaida vēl viens pašmāju uzbrucējs Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar 0:4 (0:3, 0:0, 0:1) piekāpās Sanhosē "Sharks" vienībai.

"Sharks" komandai divus vārtus guva Tomāšs Hertls, bet vārtsargs Mārtins Džounss atvairīja visas 26 "Penguins" hokejistu mestās ripas.

"Penguins" ar 71 punktu 61 spēlē ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, "Sabres" ar 64 punktiem 60 dueļos ir desmitā un no "play-off" zonas atpaliek sešus punktus, bet "Senators" ar 49 punktiem 60 mačos ir vājākā komanda visā līgā.

Piektdien "Senators" savā laukumā uzņems Kolumbusas "Blue Jackets", sestdien "Sabres" plkst.20 pēc Latvijas laika tiksies ar Stenlija kausa čempioni Vašingtonas "Capitals", bet "Penguins" tajā pašā dienā viesosies pie Filadelfijas "Flyers".