foto: Edijs Pālens/LETA
Hokejistam Rodrigo Ābolam smieklīgs misēklis, priecājoties par vārtu guvumu
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols aizvada ļoti sekmīgu sezonu spēcīgajā Zviedrijas čempionātā.
Hokejs
2019. gada 16. februāris, 12:46

Hokejistam Rodrigo Ābolam smieklīgs misēklis, priecājoties par vārtu guvumu

Jauns.lv / LETA

Ar kārtējiem gūtiem vārtiem spēcīgās Zviedrijas augstākās līgas (SHL) mačā piektdien izcēlās latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Viņa pārstāvētā "Orebro" mājās ar 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) uzvarēja spēcīgo Stokholmas "Djurgardens IF" komandu, kas čempionātā atrodas augstajā trešajā vietā.

Ābols spēlēja pirmajā maiņā un ar precīzu metienu izcēlās otrā perioda devītajā minūtē, tobrīd panākdams 4:1.

Rodrigo bija ļoti gandarīts par savu precīzo metienu un triecās muguru apmalē, bet, tavu neražu ledus izrādījās ļoti slidens un talantīgajam uzbrucējam sanāca nokrist.

Pats Rodrigo par notikušo kuriozu pārāk nepardzīvo un dalījies ar to savā tvitera kontā.

Kopumā latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā veica četrus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 29% iemetienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Ābols šosezon 34 mačos guvis 15 vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, būdams sestajā vietā līgas labāko snaiperu sarakstā.

Ar 41 spēlē izcīnītiem 48 punktiem "Orebro" vietējā čempionāta kopvērtējumā ieņem 12.vietu starp 14 komandām, bet turnīra tabulas augšgalā ar 74 punktiem ir Kārlstades "Farjestad" un "Lulea".

Divām vājākajām komandām pēc sezonas būs jācīnās par vietas saglabāšanu Zviedrijas elites čempionātā.

Ābols "Orebro" vienībai pievienojās aizpērn jūnijā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām. Erebrū komandas sastāvā viņš aizvadīja 26 mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli, tomēr nozīmīgu lomu nespēja iegūt. Pagājušā gada janvārī latvietis tika izīrēts Zviedrijas otrās līgas jeb "Allsvenskan" vienībai "Karlskoga", kuras sastāvā 18 cīņās guva septiņus vārtus un veica desmit rezultatīvas piespēles.