foto: REUTERS/SCANPIX
Porziņģis pastāsta par attiecībām ar Dončiču un pirmajiem iespaidiem Dalasā
Porziņģis par Dončiču: "Man bija tā iespēja pieredzēt, kā viņš spēlē Eiropas čempionātā, diemžēl mēs tajā turnīrā zaudējām Slovēnijai."
Basketbols
2019. gada 4. februāris, 23:17

Porziņģis pastāsta par attiecībām ar Dončiču un pirmajiem iespaidiem Dalasā

Jauns.lv / LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis saskata sevī daudz kā kopīga ar slovēņu talantu Luku Dončiču, pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" preses konferencē paziņoja basketbolists.

23 gadus vecais Porziņģis ievērojamā maiņas darījumā ceturtdien no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā. Vēl uz šo vienību devušies Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr uz "Knicks" aizmainīti Deandrē Džordans, Deniss Smits juniors, Veslijs Metjūss un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

Tiesa, Porziņģis vēl joprojām ārstē nopietnu ceļgala traumu un tuvākajā laikā viņa atgriešanās laukumā nav gaidāma.

"Tāds ir plāns [šosezon nespēlēt]. Bet jūtos lieliski un nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties laukumā. Cenšos būt pacietīgs un darīt visu pareizi," teica Porziņģis, apstiprinot iepriekš kluba īpašnieka Marka Kubana teikto, ka šosezon viņš, visticamāk, nespēlēs.

"20 mēneši bez basketbola - sagaidu, ka būšu ierūsējis. Daudz skatos, kā spēlēju, un analizēju. Ceru, ka ātri būšu atpakaļ savā rimtā un sajutīšu savu spēli. Februāra vidū vērtēsim, vai varēšu atgriezties komandas treniņos. Rehabilitācijas plāns ir pakāpeniski palielināt treniņus ar pretiniekiem. Fiziski jūtos labi, bet mēs nekur nesteigsimies. Nav kurs steigties. Es esmu bijis un būšu pacietīgs," skaidroja Porziņģis.

foto: REUTERS/SCANPIX
Porziņģis par Dončiču: "Man bija tā iespēja pieredzēt, kā viņš spēlē Eiropas čempionātā, diemžēl mēs tajā turnīrā zaudējām Slovēnijai."

Pirms aizmainīšanas Porziņģis kopā ar savu brāli Jāni, kurš ir spēlētāja aģents, ticies ar "Knicks" vadību, lai diskutētu par bažām saistībā ar komandas virzību. Tikšanās laikā "Knicks" vadība arī esot palikusi ar iespaidu, ka Porziņģis vēlas tikt aizmainīts uz citu komandu.

"Šobrīd situācija ir tāda, kāda tā ir. Negribētu skatīties pagātnē, labāk skatīšos nākotnē. Kādreiz varbūt pastāstīšu sīkāk, bet tagad centīšos koncentrēties savai jaunajai komandai - "Mavericks". Pirmais iespaids par "Mavericks" ir ļoti labs, tiku sagaidīts ar plati atplestām rokām," komentēja liepājnieks.

Viņš apvienojis spēkus ar "Mavericks" 19 gadus veco slovēņu zvaigzni Dončiču, kurš straujiem soļiem iet pretī gada labākā debitanta titulam.

"Mums ir lieliskas attiecības. Pirmo reizi satikāmies, kad abi spēlējām Spānijā. Zinām viens otru jau ilgu laiku. Tagad nevaru sagaidīt, kad būs iespēja spēlēt kopā ar viņu. Mēs [no "Knicks" pārgājušie basketbolisti] esam gandarīti, ka kļuvām par viņa komandas biedriem. Man bija tā iespēja pieredzēt, kā viņš spēlē Eiropas čempionātā, diemžēl mēs tajā turnīrā zaudējām Slovēnijai. Šobrīd esam tikai pašā sākumā, cenšamies viens otru saprast. Mums ir daudz kā kopīga un domāju, ka to izdosies realizēt arī laukumā," stāstīja Porziņģis.

Tāpat viņam ir iespēja būt vienā komandā kopā ar savu bērnības elku Dirku Novicki, taču viņu abu kopā spēlēšana ir zem jautājuma zīmes, jo nav zināms, vai vācietis nākamajā sezonā turpinās savu karjeru.

"Dirks bija viens no spēlētājiem, uz kuru skatījos, kad augu. Ceru, ka mums būs daudz laika, kuru varēsim pavadīt kopā. Centīšos izmantot katru brīdi kopā ar viņu. Tā būs lieliska iespēja. Atceros ļoti labi to laiku, kad "Mavericks" ar viņu sastāvā izcīnīja titulu," atzīmēja Porziņģis.

Tikmēr "Mavericks" īpašnieks Kubans jokoja, ka kluba mērķis ir Porziņģi un Dončiču paturēt savā īpašumā nākamos 20 gadus.

"Esam ļoti gandarīti par tiem spēlētājiem, kuri mums pievienojās. Mums ir savi ārsti, kuri sadarbojas ar Kristapa komandu. Šobrīd ir 100% plāns, ka viņš šosezon nespēlēs," teica Kubans.

Porziņģis ir pārcēlies uz "Mavericks" komandu, kas vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 24 uzvarām 52 spēlēs šobrīd ieņem 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā nelielas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.