foto: AP/Scanpix
Daiļslidotājam Vasiļjevam vien 12. vieta pēc Eiropas čempionāta īsās programmas
Latvijas daiļslidošanas zvaigzne Deniss Vasiļjevs nav līdz galam apmierināts ar tiesnešu vērtējumu Eiropas čempionāta īsajā programmā.
Citi sporta veidi
2019. gada 24. janvāris, 16:49

Daiļslidotājam Vasiļjevam vien 12. vieta pēc Eiropas čempionāta īsās programmas

Jauns.lv / LETA

Latvijas daiļslidošanas zvaigzne Deniss Vasiļjevs ceturtdien Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā ierindojās 12. vietā Eiropas čempionāta īsajā programmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par savu priekšnesumu Vasiļjevs nopelnīja 78,87 punktus, kas gan par vairākiem punktiem atpaliek no viņa labākajiem rezultātiem.

Vasiļjevs īsajā programmā startēja kā priekšpēdējais - tieši pirms titulētā spāņa Havjera Fernandesa. Latvijas pārstāvis savu priekšnesumu izpildīja atzīstami, lielas kļūdas nepieļaujot, lai gan bija nelielas problēmas ar piezemēšanos pēc viena no lēcieniem. Tomēr kopumā viņa izpildījums bija diezgan pārliecinošs, tāpēc sportists un viņa treneris Stefans Lambjēls pēc tā nebija īsti apmierināti ar piešķirtajiem punktiem.

Līderis pēc īsās programmas ar 100,49 punktiem ir krievs Mihails Koļada, kurš pērn bija trešais gan pasaules, gan Eiropas čempionātā. Otrais ar 91,97 punktiem ir vēl viens Krievijas daiļslidotājs Aleksandrs Samarins.

Savukārt trešo pozīciju ar 91,84 punktiem ieņem pēc Vasiļjeva startējušais Fernandess.

Izvēles programma vīriešiem būs sestdien, kad startēs 24 labākie īsās programmas sportisti.

Seškārtējs kontinenta čempions Fernandess vēl pērnā gada izskaņā paziņoja, ka pēc šī Eiropas čempionāta noslēgs savu karjeru.

Pašlaik 19 gadus vecais Vasiļjevs pērn debitēja olimpiskajās spēlēs, Phjončhanā izcīnot 19. vietu, bet pērn Eiropas čempionātā viņš bija ceturtais, kamēr pasaules čempionātā ieguva sesto pozīciju.

Jau ziņots, ka Latvijas jaunā daiļslidotāja Elizabete Jubkāne trešdien ieņēma 35. vietu Eiropas čempionāta īsajā programmā, apsteigdama vienu konkurenti un izvēles programmai nekvalificēdamās.

Savainojumu dēļ Latvijai Eiropas čempionātā nevar palīdzēt valsts vadošās daiļslidotājas Diāna Ņikitina un Angelīna Kučvaļska.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās