foto: REUTERS/SCANPIX
Sevastovai vēl viena lieliska spēle un vieta "Australian Open" astotdaļfinālā
Anastasija Sevastova Austrālijā turpina spēlēt lieliski.
2019. gada 19. janvāris, 09:40

Sevastovai vēl viena lieliska spēle un vieta "Australian Open" astotdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sestdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu, atkārtodama karjeras labāko rezultātu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova trešās kārtas cīņā valstu pirmo rakešu duelī ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Ķīnas pārstāvi Vanu Cjanu.

Sevastova WTA rangā ieņem 12. vietu un turnīrā izlikta ar 13. numuru, savukārt Cjana ir planētas 21. rakete, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņa tikusi pie šāda paša numura.

Lieliskā Sevastova sasniedz "Australian Open" astotdaļfinālu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sestdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu, atkārtodama karjeras labāko rezultātu.

gallery icon
58

Latvijas tenisiste par ceturtās kārtas sasniegšanu nopelnījusi 240 WTA ranga punktus. Iepriekš ceturtajā kārtā viņa spēlēja 2011. gadā.

Astotdaļfinālā viņa tiksies ar pasaules ceturto numuru Naomi Osaku no Japānas, kura trešajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-4, 6-1 pārspēja taivānieti Suveju Sje, kura turnīrā izlikta ar 28.numuru, bet rangā atrodama 27. vietā.

Sevastova maču sāka ar breiku un nākamajā reizē pie pretinieces serves tika pie četrām breikbumbām, kuras gan tika atspēlētas. Otrreiz viņa ķīnieti nobreikoja devītajā geimā, kad ar trešo setbumbu panāca 6-3. Otrajā setā liepājniece pretiniecei servi atņēma sestajā geimā, bet Cjana uzreiz revanšējās. Uz to Sevastova atbildēja ar vēl vienu breiku un turpinājumā savu servi uzvarēja "tīri", panākdama 6-3.

Jau ziņots, ka Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja vācieti Monu Bartelu, kura rangā ir 76. vietā, bet otrajā kārtā viņa ar 6-3, 3-6, 6-2 uzvarēja planētas 106. raketi Bjanku Andresku no Kanādas.

Tikmēr Cjana šī turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja planētas 98. raketi Fionu Fero no Francijas, kamēr otrajā cīņā ar 6-2, 6-3 pārspēja Sevastovas draudzeni Aleksandru Kruniču no Serbijas (WTA 61.)

Abas tenisistes savā starpā iepriekš bija tikušās vienu reizi - 2017. gada februārī Sevastova Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā bija pārāka ar rezultātu 6-4, 7-5.

Tieši laiks pēc tikšanās ar Sevastovu 27 gadus vecajai Cjanai bija izlaušanās brīdis. Vissekmīgākā viņai bija tieši pagājušā gada sezona, kad viņa pamanījās iekļūt četru WTA turnīru finālos, iegūstot divas trofejas. Abi tituli gan tika izcīnīti "International" līmenī Ķīnā, turklāt visi četri fināli bijuši sacensībās Āzijā.

Pērn Cjana aizkļuva līdz finālam arī gada otrajā nozīmīgākajā sezonas noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kas notika Ķīnā, bet finālā gan nācās piekāpties Austrālijas pārstāvei Ešlijai Bārtijai. Sekmīgais gads Ķīnas tenisistei ļāva sasniegt arī jaunus augstumus pasaules rangā, viņai novembrī sasniedzot 20. vietu.

Šī gan ir pirmā reize, kad Cjana sasniegusi Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu. Iepriekšējais labākais sasniegums bija otrā kārta.

Šo sezonu Cjana gan nesāka pārāk veiksmīgi, jo zaudēja savās mājās notikušajā Šeņdžeņas WTA "International" turnīra pirmajā mačā, bet nākamais turnīrs viņai bija Austrālijas atklātais čempionāts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr Sevastova sezonas pirmajās sacensībās sasniedza Brisbenas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālu, bet turpinājumā apstājās Sidnejas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlē sesto reizi, iepriekš labāko rezultātu sasniedzot 2011. gadā, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtajai kārtai.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

Ostapenko un Sevastova ir noslēgušas dalību arī dubultspēļu sacensībās.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, kurš mačā ar 2014. gada čempionu Stanu Vavrinku uzvarēja pirmo setu, bet otrajā muguras traumas dēļ izstājās.