foto: Ekrānuzņēmums
Vāciete Jamanka kļūst par Eiropa čempioni bobslejā
Olimpiskā čempione Mariama Jamanka ar stūmēju Anniku Drazeku.
Citi sporta veidi
2019. gada 12. janvāris, 23:12

Vāciete Jamanka kļūst par Eiropa čempioni bobslejā

Jauns.lv / LETA

Olimpiskā čempione Mariama Jamanka no Vācijas sestdien savā mājas trasē Kēnigszē kļuva par Eiropas čempioni sieviešu bobslejā.

Jamankas divnieku ekipāža sestdien Pasaules kausa ceturtā posma ietvaros, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts, uzrādīja ātrāko laiku abos braucienos un summā par 0,36 sekundēm apsteidza amerikānieti Eleinu Mejersu-Teilori, kura ir pašreizējā pasaules čempione.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena šajā posmā kāpa vāciete Stefānija Šneidere, kurai sudrabs Eiropas čempionātā, bet bronzu kontinenta meistarsacīkstēs ieguva austriete Katrina Beierla.

Šīs sezonas četros Pasaules kausa posmos Jamanka guvusi trīs uzvaras.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem līdere ar 885 punktiem ir Jamanka, kamēr otrā ar 761 punktu ir Šneidere, bet trešajā vietā esošā Vācijas bobslejiste Anna Kēlere ieguvusi 744 punktus.

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieks sestdien ierindojās dalītā ceturtajā vietā Eiropas čempionātā. Tikmēr par šī Pasaules kausa posma uzvarētājiem un Eiropas čempioniem kļuva vācieša Frančisko Frīdriha ekipāža.

Sezonas turpinājumā notiks posms Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.