foto: Volejbols.lv
"Mārupes" volejbolistes pirmo reizi iegūst Latvijas kausu
"Mārupes" sieviešu volejbola komanda.
Citi sporta veidi
2018. gada 23. decembris, 17:25

"Mārupes" volejbolistes pirmo reizi iegūst Latvijas kausu

Jauns.lv / LETA

"Mārupes" sieviešu volejbola komanda svētdien pirmo reizi vēsturē triumfēja Latvijas kausa izcīņā.

Sporta namā "Daugava" notikušajā finālcīņā "Mārupe" ar 3-2 (26:24, 16:25, 17:25, 25:21, 15:7) pieveica "Jelgava"/LLU komandu.

"Mārupes" sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja Marta Ozoliņa, kurai 27 punkti, bet 18 punktus guva Monta Urbāne. Savukārt jelgavniecēm ar 23 punktiem izcēlās Kristīne Dzierkale.

Pirmajā setā "Mārupes" vienība spraigā cīņā izcīnīja panākumu ar 26:24, tomēr nākamajos divos setos jelgavnieces jau demonstrēja krietni pārliecinošāku sniegumu un uzvarēja ar 25:16 un 25:17. Mārupes komanda gan nepadevās un spēja nosargāt iepriekš iekrāto pārsvaru, ceturtajā setā triumfējot ar 25:21.

Līdz ar to Latvijas kausa liktenis sievietēm tika izšķirts zelta setā, kur "Mārupe" jau sākumā ieguva 6:1 vadību, ko beigās arī nosargāja un izcīnīja vēsturē pirmo uzvaru Latvijas kausā.

"Mārupes" volejbolistes ceļā uz finālu vispirms ceturtdaļfinālā uzvarēja "Gulbenes" komandu, bet pēc tam pusfinālā apturēja iepriekšējās sezonas kausa ieguvēju "Babīti". Savukārt "Jelgava"/LLU vispirms apspēlēja "Latvijas Universitāti", bet pusfinālā guva virsroku pār RSU/MVS vienību. Dāmām ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājas tika noskaidrotas divu spēļu summā.

No pusfinālā iekļuvušajām komandām tikai "Jelgava"/LLU ikdienā spēlē Baltijas kausā.

Pērn pie otrās trofejas pēc kārtas tika "Babītes" volejbolistes, kuras finālmačā četros setos pārspēja "Murjāņu Sporta ģimnāziju" (MSĢ).

Vēlāk plkst.18 vīru finālā spēkosies iepriekšējo divu turnīru uzvarētāji Jēkabpils "Lūši" un pusfinālā pārsteigumu sarūpējušie "Limbažu"/MSĢ volejbolisti.

Tikmēr vīru turnīrā iepriekšējās sezonas čempioni "Lūšu" volejbolisti trofejas izcīņu varēja sākt no pusfināla, kurā sestdien ar rezultātu 3-2 (25:22, 18:25, 25:17, 19:25, 15:7) pārspēja "Daugavpils Universitāti".

Savukārt "Limbažu"/MSĢ vienība vispirms ceturtdaļfinālā divās cīņās apturēja "Vecumnieku" volejbolistus, bet sestdien pusfinālā negaidīti ar 3-1 (26:24, 23:25, 25:23, 25:22) pārspēja RTU/"Robežsardzi".

Pērn otro gadu pēc kārtas pie trofejas tika "Lūši", kas trīs setos uzvarēja RTU/"Robežsardzi".