foto: AP/Scanpix
Porziņģa "Knicks" īpašnieks apsver iespēju pārdot komandu
Džeimss Doulans (centrā).
Basketbols
2018. gada 17. decembris, 19:14

Porziņģa "Knicks" īpašnieks apsver iespēju pārdot komandu

Jauns.lv / LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" komandas īpašnieks Džeimss Doulans neizslēdz iespēju pārdot vienību, vēsta ESPN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Doulans ir arī "Madison Square Garden" un Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas "Rangers" īpašnieks. Doulanam pieder arī Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komanda Ņujorkas "Liberty", kuru viņš pērn izlika pārdošanā.

Kā atklājis Doulans, ir bijuši netieši piedāvājumi virs pieciem miljardiem ASV dolāru, taču neviens no tiem neesot bijis patiešām izdevīgs.

"Nekad neteikšu, ka neapsvēršu iespēju pārdot "Knicks" komandu," pauda Doulans, kurš kopā ar ģimeni ir komandas vairākumakcionāri.

Pašlaik 63 gadus vecais Doulans "Knicks" mājvietu "Madison Square Garden" pārņēma 1999.gadā, komandai pirmajā sezonā sasniedzot NBA finālu. Tiesa, pēc tam ņujorkieši palikuši ārpus fināla, šajā laikā nomainot septiņus kluba prezidentus un 12 galvenos trenerus, no kuriem tikai Džefam van Gandijam un Maikam Vudsonam ir pozitīva uzvarēto/zaudēto spēļu bilance.

"Knicks" vērtība tiek lēsta 3,6 miljardu ASV dolāru apmērā, kas to padara par septīto vērtīgāko komandu pasaulē.

"Knicks" komanda ar deviņām uzvarām 31 spēlē Austrumu konferencē ieņem 12.vietu un arī šosezon, visticamāk, nepretendēs uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.