foto: LETA
Latvijas basketbola izlasei PK kvalifikācijas tuvākajās divās spēlēs būs jāiztiek bez Mejera
Kaspars Bērziņš.
Basketbols
2018. gada 24. novembris, 12:45

Latvijas basketbola izlasei PK kvalifikācijas tuvākajās divās spēlēs būs jāiztiek bez Mejera

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola izlasei Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas tuvākajās divās spēlēs nevarēs palīdzēt Mareks Mejeris, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tikmēr apstiprināta Kaspara Bērziņa atgriešanās izlasē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka valstsvienība vispirms Pasaules kausa kvalifikācijā 29.novembrī uzņems Melnkalni, bet trīs dienas vēlāk viesosies pie Eiropas čempiones Slovēnijas. Otrajā spēlē izlasei gatavs palīdzēt viens no potenciālajiem līderiem Dairis Bertāns.

"Melnkalnes izlasei ir fiziski spēcīgi ceturtās un piektās pozīcijas spēlētāji, kuriem vajadzīgi adekvāti pretargumenti. Iepriekš izziņotajam sastāvam talkā aicinām pieredzējušo Kasparu Bērziņu, kuram "Ogres" sastāvā bijis veiksmīgs sezonas sākums. Turklāt, atkarībā no situācijas, viņš var spēlēt gan spēka uzbrucēja, gan centra pozīcijā. Savukārt Mareks Mejeris pats atzina, ka pēc savainojuma nav labākajā formā un nejūtas gatavs palīdzēt komandai, turklāt iespējas pret šāda stila pretiniekiem viņu izmantot būtu ierobežotas," LBS citē izlases galvenā trenera Arņa Vecvagara teikto.

"Kā iepriekš jau ziņojām, Dairi Bertānu klubs atbrīvos tikai uz spēli Slovēnijā. Vēl vairākiem spēlētājiem ir veselības problēmas, un pilnīga skaidrība par viņu iespējām palīdzēt būs tuvākajās dienās. Piedevām jātur īkšķus, lai nekas slikts negadās nedēļas nogalē, kad vairākiem ir spēles klubos. Pirmdien lielākā daļa spēlētāju piedalīsies pirmajā kopējā treniņā, bet pilnā sastāvā būsim tikai otrdien. Nebūs laika līdz niansēm noslīpēt īpašus taktiskos variantus, tāpēc izšķiroša nozīme būs noskaņojumam, apņēmībai, raksturam," pauž Vecvagars.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar sešiem panākumiem seko Turcija, bet Latvijai ir piecas uzvaras. Pa četriem panākumiem izcīnījušas Melnkalne un Ukraina, bet Slovēnija iekrājusi divas uzvaras.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Kaspars Vecvagars (Ščecinas "King Wilki Morskie", Polija), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis, Ingus Jakovičs (visi - "Ventspils"), Aigars Šķēle (Antibas "Olympique", Francija), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis (visi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš, Artūrs Strautiņš (abi - Triestes "Alma", Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Rolands Freimanis (Lemnosas "Ifaistos", Grieķija), Kaspars Bērziņš ("Ogre").