foto: Evija Trifanova/LETA
Māris Verpakovskis pamet paša dibināto "Liepājas" klubu
"Liepājas" kluba nu jau bijušais prezidents Māris Verpakovskis.
Futbols
2018. gada 7. novembris, 11:58

Māris Verpakovskis pamet paša dibināto "Liepājas" klubu

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola leģenda Māris Verpakovskis atstājis pašmāju klubu "Liepāja" un nolēmis atgriezties Rīgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešdien Verpakovskis savā "Instagram" kontā publicēja atvadas no "Liepājas", kamēr pats Kurzemes klubs atklāja, ka nu jau bijušais tā prezidents atgriezīsies Rīgā.

Tieši Verpakovskis dibināja FK "Liepāja" laikā, kad beidza pastāvēt titulētais "Liepājas metalurgs" un palīdzēja tai kļūt par Latvijas čempionvienību.

Iepriekš Verpakovskis neoficiāli tika saistīts ar pievienošanos RFS kluba vadībai.

"Paldies, Tev, Liepāja, ka noticēji man un devi iespēju izveidot "Liepāja" klubu, paldies par kopīgi izcīnīto Latvijas čempionāta zeltu, un par lepnumu kopīgi pacelt virs mūsu galvām Latvijas kausu," trešdien ierakstīja Verpakovskis. "Paldies par iespēju nospēlēt savu atvadu spēli manās mājās."

"Ja šobrīd kādam šķiet, ka vēsture atkārtojas, tad atzīstu godīgi - man šķiet tāpat! Saprotu, ka arī šobrīd mentāli es vēl joprojām esmu profesionāls sportists, kurš pieņem kārtējo savas dzīves izaicinājumu," paziņoja Verpakovskis, kurš savulaik savas futbolista karjeras sākumā no "Liepājas metalurga" pretrunīgi pārcēlās uz Rīgas "Skonto". "Visa mūsu dzīve ir sports ar saviem riskiem, izaicinājumiem, uzvarām un zaudējumiem - mans sports ir futbols un es turpinu spēlēt. Tiekamies futbola laukumos, Liepājā."

Tikmēr "Liepājas" pārstāvis Dāvids Jansons kluba vārdā pateicās Verpakovskim par paveikto Kurzemes vienībā.

Zīmīgi, ka futbolista karjeru pašlaik 39 gadus vecais Verpakovskis noslēdza tieši pirms trim gadiem - 2015. gada 7. novembrī, to paveicot "Liepājas" sastāvā.

Pēc veiksmīgas futbolista karjeras Verpakovskis 2014. gadā atgriezās Liepājā, lai kļūtu par jaunizveidotā kluba prezidentu un paralēli vēl paildzinot spēlētāja karjeru. Pirms tam bija beidzis pastāvēt cits šīs pilsētas klubs "Liepājas metalurgs". Jau savā otrajā sezonā "Liepāja" triumfēja Latvijas čempionātā, bet pērn pirmo reizi uzvarēja arī valsts kausā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās