Hokejs
2018. gada 30. oktobris, 21:52

Dārziņš gūst divus vārtus, "Dinamo" atstāj "sausā" Kuldas "Severstaļ"

LETA

Divus vārtus gūstot Laurim Dārziņam, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ", kuru pārstāv aizsargs Artūrs Kulda.

Rīgas "Dinamo" izcīna "sauso" uzvaru pār Čerepovecas "Severstaļ"

Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Čerepovecas "Severstaļ"komandām "Arēnā Rīga".

gallery icon
49

Gūtais panākums rīdziniekiem Rietumu konferences kopvērtējumā ļāvis pakāpties uz septīto vietu.

Vēl vienus vārtus Rīgas "Dinamo" labā otrdien guva Matiass Mitinens, kurš cīņas noslēgumā raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos. Tikmēr "sauso" spēli mājinieku vārtos otrdien aizvadīja Timus Biļalovs, kurš tika galā ar visiem 23 pretinieku metieniem.

Spēles ievadā Rīgas "Dinamo" piederēja neliela iniciatīva un šīs vienības hokejisti veica pāris ne pārāk bīstamus metienus uz sāncenšu vārtiem. Vēlāk gan mača gaita nedaudz izlīdzinājās, jo cīņā bija jāiesaistās arī rīdzinieku vārtsargam Biļalovam, kurš gan vārtos darbojās droši. Cīņas septītajā minūtē rīdzinieki ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā. Lai arī tā laikā izdevās pretiniekus iespiest viņu zonā un radīt spiedienu uz vārtiem, rezultāts tā arī palika neatklāts.

Pirmajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" hokejistiem piederēja iniciatīva, bet tās beigās ripa pa ceļgalu spēcīgi trāpīja Gunāram Skvorcovam, kurš pēc tam bija spiests doties uz ģērbtuvi. Noslēgumā "Severstaļ" komanda atdzīvojās, turklāt nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz pārtraukumam noraidījumu nopelnīja Andris Džeriņš. Vairākuma laikā neko ievērības cienīgu viesi gan neizveidoja, bet pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts tā arī vēl nebija atklāts.

Otro trešdaļu rīdzinieki uzsāka ar ofensīvu - metienus veica Miķelis Rēdlihs, Oskars Batņa un Mārtiņš Dzierkals. Viņiem pārspēt pretinieku vārtsargu gan neizdevās, bet teicamais Rīgas "Dinamo" sniegums lika "Severstaļ" ņemt pusminūtes pārtraukumu. Uzreiz pēc tam gan spēles gaita diez ko nemainījās, jo mājinieki turpināja kontrolēt spēles gaitu turklāt laukumā bija atgriezies arī Skvorcovs, tomēr 29.minūtē par spēli ar augsti paceltu nūju noraidījumu saņēma Marks Entonijs Zaneti. Šis vairākums Čerepovecas vienības izpildījumā jau bija bīstamāks par iepriekšējo, tomēr Biļalovs ar metieniem tika galā.

Spēles rezultātu 31.minūtē atklāja tieši Rīgas "Dinamo" - pēc Metjū Majones un Rēdliha saspēles lielisku metienu izpildīja Dārziņš, kurš raidīja ripu vārtu devītniekā. Nedaudz vairāk nekā minūti vēlāk rīdzinieki nopelnīja vēl vienu noraidījumu - uz sodīto soliņa devās Daniels Bērziņš, bet arī šo vairākumu viesi neizmantoja, lai gan viņiem vairākkārt izdevās saasināt situāciju pie Latvijas kluba vārtiem. Rezultāts vairs nemainījās, otrajam periodam noslēdzoties ar 1:0 par labu Rīgas "Dinamo".

Jau trešās trešdaļas pirmajā minūtē rīdzinieku ieguva vairākumu, kas gan tika aizvadīts blāvi, komandai vārtus negūstot. Tiesa, "Severstaļ" turpināja saskarties ar disciplīnas problēmām, jo pēc tam īsā laikā viesu hokejisti nopelnīja vēl trīs noraidījumus, kas turklāt Latvijas vienībai kādu laiku ļāva spēlēt piecatā pret trim. Tas arī vainagojās panākumiem - 46.minūtē acīgākais vārtu priekšā bija Dārziņš, kurš guva savus otros vārtus spēlē.

Pāris minūtes pēc Rīgas "Dinamo" otro vārtu guvuma Līnuss Videls nopelnīja divu minūšu noraidījumu, tomēr Čerepovecas vienība viena hokejista pārsvaru neizmantoja. Pamatlaikam tuvojoties izskaņai, "Severstaļ" hokejisti centās pārņemt iniciatīvu un spēli pārnest uz pretinieku aizsardzības zonu. Tas gan viņiem īsti neizdevās, turklāt noslēdzošajā minūtē galarezultātu ar metienu tukšos vārtos uzstādīja Mitinens.

Tikmēr Kulda šajā spēlē laukumā pavadīja 22 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku raidījumus un nopelnīja divus soda metienus.

Rīdzinieki pirms šī mača bija piedzīvojuši zaudējumus iepriekšējās divās spēlēs, kamēr "Severstaļ" pēdējo sešu cīņu laikā zaudējusi piecas reizes.

Abas vienības savā starpā līdz šim ir aizvadījušas 22 spēles, no kurām desmit uzvaras guvusi Rīgas vienība, astoņas reizes gūstot panākumus pamatlaikā.

Rīgas "Dinamo" Rietumu konferencē ir septītajā vietā ar 21 izcīnītu punktu 23 spēlēs, kamēr "Severstaļ" šajā konferencē ieņem 11.vietu ar 17 punktiem 24 mačos.

Kulda šosezon 24 spēlēs guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Rīgas "Dinamo" mājas spēļu sēriju iesāka aizvadītajā nedēļas nogalē, kad ar 1:2 zaudēja Sanktpēterburgas SKA vienībai. Savukārt pēc mača pret "Severstaļ" sekos duelis ceturtdien pret Jaroslavļas "Lokomotiv", bet pēc tam sāksies pārtraukums, kas saistīts ar izlašu cīņām.

Iepriekš Latvijas komanda atgriezās no izbraukuma, kuru iesāka pirms divām nedēļām, kad ar 3:2 pārspēja latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak", bet nākamajā duelī ar 2:1 guva virsroku pār Maskavas apgabala "Vitjaz". Tāpat pēc tam sekoja smags zaudējums ar 3:7 pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Oktobrī Rīgas "Dinamo" papildinājās ar krievu aizsargu Artjomu Aļajevu, kurš kļuvis par komandas 13.leģionāru, kā arī vienībā oficiāli atgriezās kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš Latvijas galvaspilsētas klubā spēlēja jau iepriekšējās divas sezonas, taču regulāri mocījās ar savainojumiem.

Rīgas "Dinamo" oktobrī ir piedzīvojusi kopumā četras izmaiņas sastāvā, jo no komandas vēl mēneša pirmajā dienā tika atskaitīts aizsargs Keids Feirčailds, savukārt vēlāk pievienojās pašmāju uzbrucējs Rihards Marenis, kurš rīdzinieku rindās centās iekļūt jau pirms sezonas sākuma.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.