foto: AFP/Scanpix
Girgensonam aktīvs sniegums "Sabres" zaudējumā; Bļugeram vārti AHL
Zemgus Girgensons kārtējo reizi šosezon spēlēja 4. uzbrucēju virknējumā, bet tika pienācīga spēles laika.
Hokejs
2018. gada 28. oktobris, 12:44

Girgensonam aktīvs sniegums "Sabres" zaudējumā; Bļugeram vārti AHL

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" ceturtdien cieta zaudējumu regulārā čempionāta mačā, latvietim četras reizes metot pa pretinieku vārtiem.

"Sabres" viesos ar 4:5 (2:1, 0:3, 2:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets" vienībai.

Girgensons, spēlējot ceturtajā maiņā, laukumā pavadīja 14 minūtes un 43 sekundes. Lai arī latvietis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, viņš četras reizes meta pa vārtiem, vienreiz bloķēja pretinieku metienu un izpildīja vienu spēka paņēmienu. Viņš spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izcēlās Kails Okposo, Džefs Skiners, Džeisons Pominvils un Keisijs Mitlsteds, bet "Blue Jackets" rindās uzvaras vārtus papildlaikā guva Artēmijs Panarins.

Latvijas hokejists šosezon 11 mačos veicis trīs rezultatīvas piespēles un nopelnījis lietderības koeficientu +1.

"Sabres" ar 13 punktiem 11 spēlēs Austrumu konferencē atrodas septītajā vietā, kamēr "Blue Jackets" ar 12 punktiem desmit cīņās šajā pašā konferencē ir vienu vietu zemāk. Nākamo maču Bufalo vienība aizvadīs trešdien, kad uzņems Kalgari" Flames".

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Mainīgi panākumi AHL

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" sestdien cieta zaudējumu Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, Bļugeram gūstot vārtus.

Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" viesos ar rezultātu 3:4 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos zaudēja Hēršijas "Bears" vienību, kas ārpus pieteikuma atstāja aizsargu Kristoferu Binduli.

Bļugers šajā spēlē četras reizes meta pa vārtiem un guva vienus vārtus, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Viņš šosezon astoņās spēlēs guvis trīs vārtus un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Tikmēr Rūdolfa Balcera pārstāvētā Belevilas "Senators" mājās ar rezultātu 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās Grendrapidsas "Griffins".

Balcers šajā duelī ne reizi nemeta pa vārtiem un ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Viņš maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viņš šajā sezonā deviņās spēlēs guvis četrus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Savukārt vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks ielaida tikai vienus vārtus un palīdzēja Klīvlendas "Monsters" komandai ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēt Rokfordas "IceHogs. Kivlenieks atvairīja 24 no 25 pretinieku mestajām ripām.

Tikmēr Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket" viesos ar 2:3 (0:0, 1:0, 1:3) piekāpās Ročesteras "Americans".

Jevpalovs sev atvēlētajā laikā rezultativitātes punktus neguva, kā arī nopelnīja divas soda minūtes. Viņš spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Atlantijas divīzijas kopvērtējumā trešajā vietā ar desmit punktiem septiņās spēlēs atrodas uzbrucēja "Penguins", kur pēdējā starp astoņām vienībām ar pieciem punktiem deviņās spēlēs ir "Bears".

Savukārt Ziemeļu divīzijas otrajā vietā ar 11 punktiem deviņās cīņās ir "Monsters", kamēr piekto pozīciju ar astoņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem "Senators", bet septītā ar septiņiem punktiem astoņās cīņās ir uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket".