foto: EPA/Scanpix
Gulbis piedzīvo zaudējumu Bāzeles "ATP World Tour 500" turnīra otrajā kārtā
Citi sporta veidi
2018. gada 26. oktobris, 07:08

Gulbis piedzīvo zaudējumu Bāzeles "ATP World Tour 500" turnīra otrajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Bāzeles "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrajā kārtā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasaules ranga 104.vietas īpašnieks Gulbis ar 6-7 (4:7), 6-7 (0:7) piekāpās pieredzējušajam francūzim Žilam Simonam, kurš ir ranga 32.numurs.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis ieguvis 45 ATP ranga punktus.

Pirmajā setā mačs tika novests līdz taibreikam, jo abi spēlētāji nekļūdījās savās servēs. Rezultāts vēstīja 6-6, bet Simons teibreika izspēlē izrādījās spēcīgāks, uzvarot ar 7:4.

Otrajā setā Simons bija ļoti tuvu uzvarai, jo devītajā geimā nobreikoja Gulbi un panāca 5-4. Francūzim bija priekšrocība, jo serve bija viņam, tomēr arī latvietis viņu nobreikoja, panākot 5-5.

Spēles rezultāts pēc brīža atkal bija 6-6 un sekoja taibreiks. Arī otrajā mēģinājumā pārāks bija francūzis, jo neatstāja Gulbim nekādas izredzes, taibreikā uzvarot ar 7:0.

Simons līdz ar to ceturtdaļfinālā spēkosies ar leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru, kurš ir pasaules trešā rakete un šajā turnīrā izlikts ar pirmo numuru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Gulbis trešdien Bāzeles turnīra pirmajā kārtā ar 7-5, 6-4 uzvarēja pagājušajā nedēļā Stokholmā uzveikto amerikāni Džeku Soku (ATP 18.), pie viena arī nodrošinot atgriešanos pasaules ranga pirmajā simtā.

Savukārt 33 gadus vecais Simons pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 droši pārspēja argentīnieti Leonardo Maieru (ATP 54.).

Iepriekš Gulbis ar Simonu līdz šai cīņai bija tikušies trīs reizes, latvietim pie panākuma tiekot pašā pirmajā gadījumā - 2007.gada Sinsinati turnīra kvalifikācijā. Abi iepriekšējo reizi tikās vēl pērn Vīnē, kad pārliecinošu uzvaru ar 6-3, 6-3 guva Simons.

Pašlaik 30 gadus vecais Gulbis vēl iepriekšējā nedēļā aizkļuva līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās Stefanan Cicipam no Grieķijas.

Latvietis kāda ATP turnīra finālā iekļuva septīto reizi karjerā un pirmo reizi kopš 2014.gada. Zīmīgi, ka visos iepriekšējos sešos ATP finālos viņš bija uzvarējis.

Sekmīgais sniegums Stokholmas turnīrā Gulbim ļāva no 145.vietas rangā pakāpties uz 104.pozīciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Gulbis iespēju startēt Bāzeles turnīra pamatsacensībās ieguva izņēmuma kārtā. Viņš bija plānojis startēt šo sacensību kvalifikācijā, tomēr nevarēja uz to tikt, jo vēl atradās Stokholmā. Izdevību sacensties jau pamatsacensībās viņš ieguva, pateicoties labajam sniegumam iepriekšējās nedēļas turnīrā.

Savas karjeras laikā Simons izcīnījis 14 ATP titulus, turklāt pasaules elitē viņš atgriezies tieši ar šo gadu, jo trīs reizes spēlējis finālos un guvis divas trofejas - 250 punktu turnīros Punē (Indija) un Mecā (Francija), savā dzimtenē triumfējot vēl tieši pirms mēneša.

Sekmīgais gads Simonam veicinājis arī augšupeju pasaules rangā - sezonu viņš sāka, atrodoties vien 89.pozīcijā, bet septembra izskaņā viņš bija pakāpies jau uz 29.vietu. Savukārt karjeras rekords pasaules rangā francūzim ir sestā vieta, kas tika sasniegta 2009.gadā. Pagājušo gadu viņš noslēdza, pirmo reizi kopš 2005.gada atrazdamies ārpus pasaules ranga pirmā piecdesmitnieka.

Šosezon Simons ATP pamatturnīros guvis 30 uzvaras un cietis 20 zaudējumus.

Līdz šim Gulbis Bāzeles turnīra pamatsacensībās bija zaudējis visos trijos mačos, kā arī vienreiz piedzīvojis neveiksmi kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Gulbis šajā sezonā ATP turnīru pamatsacensībās izcīnījis deviņas uzvaras un cietis sešus zaudējumus.

Turnīrs Bāzelē notiek iekštelpās uz cietā seguma.