foto: REUTERS/SCANPIX
Girgensonam un "Sabres" smaga sakāve NHL mačā
Bufalo "Sabres" Austrumu konferencē noslīdējuši uz 12. vietu.
Hokejs
2018. gada 19. oktobris, 08:48

Girgensonam un "Sabres" smaga sakāve NHL mačā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" ceturtdien cieta zaudējumu regulārā čempionāta spēlē.

"Sabres" pretinieku laukumā ar 1:5 (0:2, 1:0, 0:3) piekāpās Sanhosē "Sharks" komandai.

Latviešu uzbrucējs laukumā atradās 13 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā veica divus spēka paņēmienus, bet ne reizi pretinieku vārtus neapdraudēja. Tāpat viņš uzvarēja 50% iemetienu, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Girgensons spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumā.

Zaudētāju vienības rindās ar vienīgo vārtu guvumu izcēlās aizsargs Džeiks Makeibs, kamēr "Sharks" rindās trīs vārtus guva Logans Kutūrs, bet vēl pa vienam precīzam metienam pievienoja Džo Pavelskis un Jonass Donskojs.

Girgensons šosezon septiņās spēlēs ir nopelnījis vienu rezultativitātes punktu par piespēli, kamēr "Sabres" ar sešiem punktiem Austrumu konferencē atrodas 12.vietā, bet līderei Toronto "Maple Leafs" ir 12 punkti astoņos dueļos.

Savas NHL karjeras laikā pašlaik 24 gadus vecais Girgensons kopumā 355 spēlēs guvis 44 vārtus un veicis 58 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā sezonā latviešu uzbrucējs 71 spēlē atzīmējās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā.