foto: AP/Scanpix/LETA
"Ducks" līderis Perijs iesildīšanās laikā gūst ceļgala traumu, kas liegs viņam spēlēt 5 mēnešus
Aizvadītā sezona Perijam nebija izdevusies, jo 71 spēlē viņš guva 17 vārtus un atdeva 32 rezultatīvas piespēles.
Hokejs
2018. gada 27. septembris, 13:45

"Ducks" līderis Perijs iesildīšanās laikā gūst ceļgala traumu, kas liegs viņam spēlēt 5 mēnešus

LETA

Savulaik par Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas labāko spēlētāju atzītais Anaheimas "Ducks" uzbrucējs Korijs Perijs ceļgala traumas dēļ nevarēs spēlēt piecus mēnešus.

Perijs savainojumu guva pirmdien iesildoties pirms pārbaudes spēles ar Arizonas "Coyotes". Hokejists savainoja ceļgala saites un menisku, tāpēc viņam jau veikta operācija, pēc kuras būs nepieciešams piecus mēnešus ilgs atveseļošanās periods.

Aizvadītajā sezonā Perijs 71 spēlē guva 17 vārtus un 32 reizes asistēja partneriem, aizvadot vienu no sliktākajām sezonām karjerā. Piemēram 2010./2011.gada sezonā viņš 82 mačos iemeta 50 ripas un atdeva 48 rezullatīvas piespēles, tiekot atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Perijs ir viens no tā dēvētā trīskāršā zelta kluba "Triple Gold club" biedriem, jo 2007.gadā ar Anaheimas "Ducks" izcīnīja Stenlija kausu, ar Kanādas izlasi 2010. un 2014.gadā triumfēja olimpiskajās spēlēs, kā arī 2016.gadā tika pie pasaules čempionāta zelta medaļas.

Tāpat viņš ir uzvarējis Pasaules kausa izcīņā, kā arī izcīnījis Memoriāla kausu junioriem un 2005.gdā kļuva par pasaules čempionu U-20 vecuma hokejistiem, līdz ar to viņš ir ticis pie visiem nozīmīgākajiem tituliem hokeja pasaulē.