foto: Ekrānuzņēmums
Rīgas "Dinamo" Magņitogorskā zaudē kapteini, bet izcīna pirmo uzvaru
Uzvaras vārtus rīdziniekiem 49. minūtē guva Kristaps Sotnieks.
Hokejs
2018. gada 4. septembris, 19:30

Rīgas "Dinamo" Magņitogorskā zaudē kapteini, bet izcīna pirmo uzvaru

LETA

Latvijas hokeja klubs Rīgas "Dinamo" otrdien sīva cīņā viesos ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg" vienību, tiekot pie pirmā panākuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunajā sezonā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīdzinieku labā vārtus guva Brendons Makmilens un Kristaps Sotnieks, bet vārtsags Kristers Gudļevskis atvairīja 33 no 34 metieniem.

"Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš piedalījās vien deviņās nomaiņās un laukumā pavadīja 5 minūtes un 13 sekundes. Viņš pa vārtiem nemeta un  uzvarēja vienīgajā iemetienā. Uzbrucējs otrajā un trešajā trešdaļā vairs laukumā neatgriezās.

"Dinamo" sezonu sāka svētdien ar 2:4 zaudējot Jeterinburgas "Avtomobilist", bet tagad izcīnīja pirmos punktus 11.KHL sezonā.

Spēles sākumā abas komandas bija piesardzīgas, taču vairāk ripu kontrolēja mājinieki. Tiesa, astotajā minūtē Makmilens tika pie ripas, kad mājinieku aizsargi pieļāva pozicionālu kļūdu, rīdzinieku uzbrucējam izslidojot vienatnē pret "Metallurg" vārtsargu Vasīliju Košečkinu, ripu raidot vārtu stūrī.

Turpinājumā rīdziniekiem gan neklājās viegli, jo viņi trīs reizes palika mazākumā, tomēr lielisks vārtos bija Gudļevskis, kas ļāva saglabāt minimālu pārsvaru.

Otrajā periodā laukumā bija līdzīga cīņa, rīdziniekiem 27.minūtē tiekot arī pie pirmā skaitliskā vairākuma, tomēr par spīti vairākām lieliskām iespējām, dubultot pārsvaru neizdevās. Makmilens varēja gūt savus otros vārtus mačā, vārtu priekšā nepaveicās Miķelim Rēdliham, bet pēc Matisa Mitinena metiena ripa noklaudzināja vārtu pārliktni.

Pēc tam rīdzinieki gan atkal palika mazākumā, jau ceturto reizi spēlē to izturot, bet otrā perioda beigu daļā, kad uz sodīto soliņa devās Mets Elisons, atkal viesiem bija viena vīra pārsvars, tā laikā bīstami metot Mārtiņam Dzierkalam. Rezultāts gan nemainījās un pēc 40 spēles minūtēm rīdzinieki saglabāja minimālu pārsvaru.

Līdzīgs scenārijs bija arī trešās cedturtdaļas sākumā, kad abas komandas tika pie labām izdevībām, tomēr tās nerealizēja. Sākumā gan rīdzinieki uz neilgu laiku bija mazākumā, kad par Gudļevska aizstāvēšanu divas soda minūtes saņēma Rēdlihs, taču arī "Metallurg" drīz vien pārkāpa noteikumus.

Soli tuvāk uzvari rīdzinieki spēra 49.minūtē, kad no iemetiena apļa ar plaukstas metienu precīzs bija Kristaps Sotnieks, raidot ripu Košečkina sargāto vārtu tuvējā stūrī. Pēc tam "Metallurg" uzreiz metās atspēlēties un 74 sekundes vēlāk savu arī panāca, kad Gudļevska atvairīto ripu uztvēra un precīzu metienu izdarīja Ivans Vereščagins.

Arī trešā perioda beigās pārsvars bija mājiniekiem, piedevām nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieki palika mazākumā, tomēr mājinieki vārtus vairs neguva, pēdējā mačā minūtē gan norībinot Gudļevska sargāto vārtu stabu.

Ar diviem punktiem Rīgas klubs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, taču otrdien tiks aizvadītas vēl pāris spēles.

Latvijas kluba galvenā trenera Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā sezonas pirmajā izbraukumā bija trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 16 uzbrucēji.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Komandas sastāvā bija ripu ķērāji Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks, aizsargi Kristaps Sotnieks, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Dmitrijs Šuļeņins, Marks Entonijs Zaneti, Uvis Balinskis, Nerijus Ališausks un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš (kapteinis), Matiass Mitinens, Līnus Videls, Kevins Klārks, Brendons Makmilens, Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals, Andris Džeriņš, Mārtiņš Dzierkals, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Emīls Ģēģeris, Miķelis Rēdlihs, Roberts Lipsbergs, Daniels Bērziņš un Oskars Batņa.

Savukārt mājās palika aizsargi Keids Feirčailds un Roberts Mamčics, kā arī uzbrucējs Egils Kalns.

Sezonas turpinājumā "Dinamo" sekos trīs pirmās spēles savā laukumā, uzņemot Novosibirskas "Sibirj", Čerepovecas "Severstaļ" un Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Jau ziņots, ka vien divas dienas pirms jaunās sezonas sākuma KHL vadība nolēma mainīt punktu skaitīšanas sistēmu. Tagad komandām par uzvaru pamatlaikā regulārā čempionāta spēlē tiks piešķirti divi punkti līdzšinējo trīs vietā - tāda sistēma pastāv jau Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt par uzvaru pagarinājumā vai "bullīšos" arī pienāksies divi punkti, kamēr par zaudējumu papildlaikā vai pēcspēles metienos tiks piešķirts viens, bet par neveiksmi pamatlaikā - nulle punktu.

Iepriekš par uzvaru pamatlaikā bija trīs punkti, bet pagarinājumā vai "bullīšos" - divi, kamēr zaudētājai pienācās viens.

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" pirmajā pārbaudes mačā vēl jūlija beigās pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 pārspēja Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Ņeftekamskas "Toros". Pēc tam rīdzinieki devās uz Ņižņijnovgorodu, kur Gubernatora kausa izcīņā piecās spēlēs guva trīs uzvaras. Latvijas galvaspilsētas klubs ar 4:2 uzvarēja Minskas "Dinamo" vienību, ar 1:0 pārspēja turnīra saimnieci Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pieveica Maskavas "Spartak", bet ar 1:4 piekāpās Maskavas "Dinamo" un ar 2:3 zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Savukārt "Latvijas Dzelzceļa" kausā Rīgas vienība ar rezultātu 2:1 pārspēja Minskas "Dinamo", pēc tam sekoja neveiksme papildlaikā ar 1:2 pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī uzvara papildlaikā 2:1 pret "AK Bars" un graujošs panākums 6:1 pret Šveices vienību "Davos".

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.