foto: Sintija Zandersone/LETA
Dāvis Ikaunieks par turpmākajām klubu gaitām nedomā un šobrīd koncentrējas spēlēm izlasē
"Individuāli šī sezona bija labāka kā iepriekšējā, bet vienmēr var vēl labāk," izteicās Ikaunieks.
Futbols
2018. gada 30. maijs, 11:42

Dāvis Ikaunieks par turpmākajām klubu gaitām nedomā un šobrīd koncentrējas spēlēm izlasē

LETA

Latvijas futbola valstsvienības uzbrucējs Dāvis Ikaunieks šobrīd koncentrējas gaidāmajām spēlēm Latvijas izlasē un par turpmākajam gaitām klubu karjerā nedomā, sarunā atklāja futbolists.

Šajā sezonā Ikaunieks Čehijas augstākajā līgā bija piektais labākais vārtu guvējs, izceļoties ar desmit precīziem raidījumiem. Tas bija labākais rādītājs starp Čehijā spēlējošajiem ārzemju futbolistiem, kā arī viens no argumentiem, kādēļ Ikaunieks pagājušajā nedēļā tika nosaukts par šīs valsts augstākās futbola līgas labāko ārzemju spēlētāju.

"Individuāli šī sezona bija labāka kā iepriekšējā, bet vienmēr var vēl labāk," izteicās Ikaunieks. "Komandas sniegums bija bēdīgs, jo pēdējā spēlē izkritām no augstākās līgas."

Ikaunieka pārstāvētā Jihlavas "Vysočina" pagājušajā nedēļas nogalē cieta zaudējumu Čehijas augstākās līgas turnīra pēdējās kārtas spēlē, komandai pametot augstāko divīziju.

Lai saglabātu vietu spēcīgāko komandu pulkā Jihlavas vienībai pēdējā kārtā pietika ar neizšķirtu pret principiālo pretinieci "Karvina", taču savā laukumā tika ciests zaudējums ar rezultātu 0:2.

"Man ir līgums vēl uz vienu sezonu ar Jihlavas komandu, bet pagaidām neko plašāk nevaru pateikt - dzīvosim redzēsim," nākamās sezonas situāciju komentēja Ikaunieks. "Šobrīd es koncentrējos spēlēm izlasē."

Ikaunieks ceļgala traumas dēļ treniņus ar izlasi vēl neaizvada, taču ir gatavs drīzumā atgriezties laukumā. "Otrdien ierados izlasē un vairāk pastrādāju individuāli, bet kopumā viss ir kārtībā," pauda futbolists.

Latvijas uzbrucējs arī apliecināja, ka treniņā tika iespēlēts taktiskais zīmējums, ar kādu gaidāmajos mačos varētu spēlēt valstsvienība. Tāpat komanda aizvadījusi arī dažas sapulces, tajā skaitā video treniņu.

Latvijas izlase 2.jūnijā stadionā "Daugava" aizvadīs Baltijas kausa maču pret Igauniju, bet 5.jūnijā Viļņā gaidāma tikšanās ar mājinieci Lietuvu. Savukārt 9.jūnijā valstsvienība aizvadīs pārbaudes cīņu savā laukumā pret Azerbaidžānu.