foto: AP/Scanpix/LETA
NBA drafta loterijā uzvar "Suns"; Porziņģa "Knicks" tiek pie devītā numura
Sagatavošanās darbi pirms NBA drafta loterijas.
Basketbols
2018. gada 16. maijs, 11:23

NBA drafta loterijā uzvar "Suns"; Porziņģa "Knicks" tiek pie devītā numura

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrdien uzvarēja Fīniksas "Suns", kas līdz ar to varēs izvēlēties ar pirmo numuru, kamēr latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" izraudzīties ar devīto numuru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Suns" pirmo reizi kluba vēsturē NBA draftā varēs izvēlēties ar pirmo numuru. Regulārajā čempionātā tā ar 21 uzvaru 82 spēlēs bija vājākā komanda, tiekot pie labākajām izredzēm uzvarēt jauno spēlētāju izvēles loterijā.

"Šī klubam ir vēsturiska diena," izteicās "Suns" ģenerālmenedžeris Raiens Makdonafs.

Zīmīgi, ka šomēnes par "Suns" galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Igors Kokoškovs, kurš pērn līdz Eiropas čempiones titulam aizveda Slovēniju. Savukārt par vienu no galvenajiem drafta favorītiem tiek uzskatīts tieši slovēnis Luka Dončičs, kurš spēlē Spānijas grandā Madrides "Real".

Tiesa, "Suns" varētu izvēlēties arī centru Deandrē Ejtonu, kurš Arizonas Universitātē savā pirmajā Nacionālās koledžu asociācijas (NCAA) čempionātā vidēji izcēlās ar 20,1 punktu un 11,6 atlēkušajām bumbām. Viņu personiski pazīst arī viens no "Suns" līderiem Džošs Džeksons.

Savukārt ar otro numuru draftā izvēlēsies Sakramento "Kings", bet ar trešo - Atlantas "Hawks".

Tikmēr "Knicks" izraudzīsies ar devīto numuru. Šosezon komanda iekrāja tikai 29 uzvaras, jau piekto gadu pēc kārtas nesasniedzot izslēgšanas turnīru.

Šī gada NBA draftam pieteikušies arī divi Latvijas basketbolisti - Rodions Kurucs un Rihards Bērziņš.

NBA drafts notiks 21.jūnijā Bruklinā, Ņujorkā.

Līdz šim NBA drafta vēsturē bija izraudzīti pieci Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas "Warriors" izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio "Spurs" paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies", lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando "Magic" komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas "Knicks".

Savukārt pērn ar 25.numuru tika izvēlēts Anžejs Pasečņiks, kurš ir nonācis Filadelfijas "76ers" paspārnē.

Arī NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas "Timberwolves", Biedriņš, Porziņģis un Bertāns.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās