foto: AFP/Scanpix/LETA
Šveices hokejisti pārspēj Slovākiju, tiekot pie otrās uzvaras pasaules čempionātā
Slovākijas izlase divās spēlēs piedzīvojusi divus zaudējumus.
Hokejs
2018. gada 7. maijs, 01:15

Šveices hokejisti pārspēj Slovākiju, tiekot pie otrās uzvaras pasaules čempionātā

LETA

Šveices hokeja izlase svētdien Dānijā notiekošā pasaules čempionāta ietvaros ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Slovākiju, tiekot pie otrās uzvaras divos mačos.

Abām vienībām demonstrējot skatāmu hokeju, Šveices izlases hokejists Tristans Šervejs 12.minūtē atklāja šī dueļa rezultātu. Arī slovāki vārtiem uzbruka gana aktīvi, tikai ar to iekarošanu viņiem nesekmējās, turklāt otrā perioda 22. sekundē, spēlējot mazākumā, Mirko Millers panāca 2:0.

Cīņas turpinājumā Slovākijas izlasei tā arī neizdevās lauzt cīņas gaitu, lai varētu pacīnīties par uzvaru šajā spēlē.

Jau ziņots, ka pirms tam A apakšgrupas ietvaros Krievija ar 7:0 (3:0, 3:0, 1:0) sagrāva Austriju, bet Zviedrija ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) apspēlēja Čehiju.

A grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām līderes ar sešiem punktiem ir Krievija un Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Šveice. Ceturtā ar trim punktiem ir Francija, bet divi punkti ir Čehijai. Pa vienam punktam izcīnījušas Slovākija un Austrija, kamēr bez punktiem ir Baltkrievija.

Savukārt B grupā līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs ir Somija, kam ar pieciem punktiem seko ASV. Kanādieši tikmēr iekrājusi četrus punktus, bet trīs punktus ieguvusi Norvēģija, kamēr pa diviem punktiem guvušas Latvija, Dānija un Vācija. Savukārt Dienvidkoreja pagaidām ir bez punktiem.

Jau ziņots, ka Latvija svētdien ar 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) kapitulēja Somijai.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.