foto: Ekrānuzņēmums
"Capitals" uzbrucējam Vilsonam par rupju spēka paņēmienu piespriež 3 maču diskvalifikāciju
Vilsons otrās trešdaļas vidū veica rupju spēka paņēmienu pret Zeku Estonu-Rīsu.
Hokejs
2018. gada 3. maijs, 14:10

"Capitals" uzbrucējam Vilsonam par rupju spēka paņēmienu piespriež 3 maču diskvalifikāciju

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" uzbrucējam Tomam Vilsonam par rupju spēka paņēmienu piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija.

Incidents notika otrdien notikušajā Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla trešajā cīņā pret Pitsburgas "Penguins", kad Vilsons otrās trešdaļas vidū veica rupju spēka paņēmienu pret Zeku Estonu-Rīsu, kā rezultātā pretinieku hokejistam tika lauzts žoklis.

"Mēs esam pazaudējuši hokejistu, kura lauztajam žoklim būs nepieciešama operācija, turklāt viņam ir arī smadzeņu satricinājums," atklāja "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans, kura vadītā komanda otrdien piedzīvoja zaudējumu ar 3:4, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

"Penguins" spēlētāji izrādīja nepatiku pret Vilsonu, kurš otrdienas spēlē, kamēr Estons-Rīss gulējis uz ledus, kopā ar komandas biedriem smējās. "Capitals" uzbrucējs ir pazīstams ar savu agresīvo un fizisko spēli.

Līga pēc šāda Vilsona izgājiena diskvalificējusi uz divām spēlēm.

Pašlaik 24 gadus vecais Vilsons regulārajā čempionātā 78 spēlēs guva 14 vārtus un veica 21 rezultatīvu piespēli, kā arī sapelnīja 187 soda minūtes. Savukārt deviņos Stenlija kausa mačos viņa kontā divi vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Nākamā cīņa šajā sērijā notiks ceturtdien Pitsburgā.