foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas hokejistu pretinieku cīņā amerikāņi vienīgajā pārbaudes spēlē pieveic dāņus
Amerikāņiem šī bija vienīgā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta, kas sāksies jau piektdien.
Hokejs
2018. gada 2. maijs, 11:23

Latvijas hokejistu pretinieku cīņā amerikāņi vienīgajā pārbaudes spēlē pieveic dāņus

Jauns.lv

Savā starpā tiekoties divām Latvijas hokeja izlases pretiniecēm gaidāmajā pasaules čempionātā, ASV valstsvienība izbraukumā otrdien ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) pārspēja sacensību saimnieci Dāniju.

Amerikāņiem šī bija vienīgā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta, kas sāksies jau piektdien. Cīņas ievadā ASV hokejisti izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 47 sekundes līdz pārtraukumam neizšķirtu panāca Niklass Hards.

Uzvaru nesošos vārtus ASV iemeta jau 24.minūtē, izceļoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Detroitas "Red Wings" hokejistam Dilanam Lerkinam. 34.minūtē dāņi gan vienu ripu atguva, bet panākt amerikāņus viņiem neizdevās.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien savā noslēdzošajā pārbaudes spēlē ar 1:6 kapitulēja Kanādai. Līdz ar to komanda cieta zaudējumus visos deviņos pārbaudes mačos.

Pasaules čempionāts Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā sāksies piektdien un ilgs līdz 20.maijam. A grupā būs Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Austrija, bet Latvijas izlase spēlēs B grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.