foto: REUTERS
Latvijas hokejistu pretinieki norvēģi un vācieši izcīna uzvaras pārbaudes spēlēs
Vācijas izlase.
Hokejs
2018. gada 28. aprīlis, 14:36

Latvijas hokejistu pretinieki norvēģi un vācieši izcīna uzvaras pārbaudes spēlēs

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases pretinieki maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Norvēģija un Vācija piektdien izcīnīja uzvaras pārbaudes spēlēs.

Norvēģija viesos ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja Baltkrieviju, uzvaras vārtus spēles 53.minūtē gūstot Stefanam Espelandam.

Savukārt Vācija savā laukumā grūtā cīņā ar 4:3 (0:0, 2:3, 2:0) uzvarēja Dienvidkoreju, kas arī būs Latvijas pretiniece apakšgrupu turnīrā Herningā.

Vācijai vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls, bet uzvaras ripu 56.minūtē iemeta Sebastians Uvira.

Vēl piektdien Slovākija ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja Franciju, bet Austrija ar 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) viesos uzvarēja Norvēģijas otro jeb B izlasi.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien savās mājās ar 0:3 zaudēja Šveicei, pirms pasaules čempionāta piedzīvojot astoto zaudējumu tikpat pārbaudes spēlēs.

Noslēdzošo pārbaudes maču Latvija 1.maijā "Arēnā Rīga" aizvadīs pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.