foto: Vida Press
VIDEO: slaveno somu provokatoru Leo Komarovu samulsina NHL pretinieks, kurš bučo viņa kaklu
Breds Maršāns (priekšpusē) un Leo Komarovs cīnās NHL spēlē.
Hokejs
2018. gada 28. aprīlis, 05:21

VIDEO: slaveno somu provokatoru Leo Komarovu samulsina NHL pretinieks, kurš bučo viņa kaklu

Jauns.lv

KHL vairākas sezonas nospēlējušajam somu hokejistam Leo Komarovam un viņa šobrīd pārstāvētajai NHL komandai Toronto "Maple Leafs" sezona jau beigusies pēc zaudējuma Bostonas "Bruins" septiņu spēļu sērijā Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā, tomēr tagad atklājušās interesantas aizkulises no šī dueļa.

Igaunijas pilsētā Narvā dzimušais Komarovs, kurš slavens hokejā ar savu provokatora slavu, Stenlija kausa izcīņā šosezon aizvadīja vien divus mačus, jo guva kājas savainojumu, taču paguva iesaistīties divcīņā ar citu slavenu oponentu kaitinātāju Bredu Maršānu.

Pēdējās dienās Ziemeļamerikas presē izskanējušas runas, ka vienam no "Bruins" līderiem NHL esot aizliegusi savu pretiniekus bučot, laizīt un ar viņiem mīļoties. Šķiet visai dīvains aizliegums pasaules spēcīgākajai hokeja līgai, tomēr tam varētu būt pamats.

Sērijas pirmajā mačā Maršāns kādā no spēles epizodēm nobučoja Komarova kaklu. Kā vēsta Ziemeļamerikas prese, šādu pretinieka iespaidošanas veidu kanādietis neizmanto pirmo reizi, turklāt arī Igaunijā dzimušais somu hokejists upura lomā nonācis ne pirmo reizi. Pagājušā gada novembrī Maršāns nobučojis viņam vaigu.

Komarovs par konkurenta simpātiju izrādīšanu izsakās ar patiku un to nosauc par jauku. Viņam šķiet interesanti, ka Maršāns ik pa laikam cenšas viņam piekļūt pēc iespējas tuvāk un nedaudz pamaigoties.

NHL komisārs Bils Deilijs sarunā ar "USA Today" gan kategoriski noliedz, ka līga būtu sazinājusies ar Bostonas "Bruins" komandu un paziņojusi par šādu aizliegumu: "Tā nav taisnība," stāsta NHL vadītājs.

Arī pats Maršāns noliedz, ka viņam NHL būtu aizliegusi tik silti izturēties pret saviem konkurentiem.

Maršāns skaidro pretinieka kakla bučošanu: "Jutu, ka tā varu ietekmēt spēles gaitu."

Komarovam patikusi vaiga bučošana:

Jāteic, ka abu hokejistu attiecības nebūt nav tik siltas, kā no malas varbūt izskatās. Abi provokatori savulaik ir gan pamatīgi izvicinājuši dūres, gan arī viens pret otru un otra komandas biedriem izcēlušies ar pamatīgām rupjībām.

foto: Vida Press
Leo Komarovs (Somija) un Breds Maršāns (Kanāda) skaidro attiecības pasaules čempionātā.