foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Kazaņas "Ak Bars" hokejisti nonāk uzvaras attālumā no KHL čempiontitula
Kazaņas "Ak Bars" hokejisti ir pavisam tuvu, lai izcīnītu Gagarina kausu.
Hokejs
2018. gada 20. aprīlis, 22:03

Kazaņas "Ak Bars" hokejisti nonāk uzvaras attālumā no KHL čempiontitula

Jauns.lv / LETA

Kazaņas "Ak Bars" hokejisti piektdien nonāca uzvaras attālumā no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionu titula.

"Ak Bars" Gagarina kausa finālsērijas ceturtajā spēlē viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Maskavas CSKA, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Mača rezultātu pirmā perioda priekšpēdējā minūtē atklāja "Ak Bars" kanādiešu uzbrucējs Džastins Azevedu, kurš izmantoja situāciju, kurā viesu hokejisti trijatā izslidoja pret diviem CSKA aizsargiem. Otrā perioda astotajā minūtē nepieskatīts CSKA vārtu priekšā palika zviedrs Antons Landers, kurš dubultoja viesu pārsvaru. Tiesa, nepagāja ne pusminūte, kad Andrejs Svetlakovs pretinieku cietokšņa priekšā nonāca pirmais pie atlēkušās ripas un vienus vārtus atguva.

Pamatlaika pēdējā minūtē Landers raidīja ripu tukšos CSKA vārtos un nodrošināja savai komandai uzvaru ar 3:1.

Sērijas piektā spēle notiks svētdien Kazaņā, kur "Ak Bars" komandai būs iespēja izcīnīt KHL čempiones titulu.

Jau vēstīts, ka pirmajos divos mačos "Ak Bars" savā laukumā uzvarēja ar 2:1, bet trešajā mačā pārāki ar 3:2 bija CSKA hokejisti.

Kazaņas "Ak Bars" ir KHL pirmo divu sezonu čempione, pie Gagarina kausa trofejas tiekot 2009. un 2010.gadā. Kazaņieši finālā spēlēja arī 2015.gadā, kad ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Izslēgšanas turnīru "AK Bars" sāka ar uzvaru 4-1 pār Habarovskas "Amur", pēc tam ar 4-1 apspēlēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas "Metallurg", bet Austrumu konferences finālā ar 4-0 tika uzvarēta Čeļabinskas "Traktor".

Tikmēr CSKA finālsērijā spēlēja pirms diviem gadiem, kad ar 3-4 piekāpās "Metallurg" vienībai.

"Play-off" pirmajā kārtā CSKA ar 4-0 apspēlēja Maskavas "Spartak", turpinājumā ar 4-2 uzveica Helsinku "Jokerit", bet Rietumu konferences finālā tika gūta virsroka 4-2 pār pērnās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, kurai pie stūres bija Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.