foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Krievi savā F-1 posmā vēlas izrādīt brīnišķīgās starta meitenes
Starta meitenes pagājušā gada F-1 posmā Sočos.
Citi sporta veidi
2018. gada 6. aprīlis, 16:53

Krievi savā F-1 posmā vēlas izrādīt brīnišķīgās starta meitenes

Jauns.lv / LETA

Laikā, kad jau divus mēnešus paziņots par šīs prakses apturēšanu, Krievija vēlas, lai starta parādes meitenes atgrieztos Pirmās formulas (F-1) autosacīkstēs.

F-1 ilggadējais simbols - starta meitenes

Pirmās formulas (F-1) čempionāts, sekojot mūsdienu normām, pieņēmis lēmumu atteikties no meitenēm, kas pirms sacensību starta stāv pie braucēju formulām.

gallery icon

Krievijas premjerministra vietnieks Dmitrijs Kozaks, kura pārziņā ir Krievijas "Grand Prix", ceturtdien sacīja, ka Krievija vēlas, lai "brīnišķīgās" meitenes atgrieztos septembrī plānotajās sacensībās.

"Ja mēs panāksim vienošanos, mēs atgriezīsim šo tradīciju. Turklāt, mūsu meitenes ir pašas skaistākās," "Interfax" citē Kozaka teikto.

Janvārī F-1 komerciālo darbību direktors Šons Brečess paziņoja, ka starta parādes meitenes ir acīmredzamā pretrunā ar mūsdienu sabiedrības normām. Viņu vietu tagad ieņēmuši bērni - vietējo motoru sports klubu pārstāvjiem.

Kozaks iestājies pret šādām izmaiņām, sakot, ka bērnu izvēlēšanās ir kļūda. "Jākļūst pieaugušiem. Visā motoru sportā meitenes piedalās mašīnu reklāmās. Tās ir harmoniskas un acīm tīkamas," teica Kozaks.

Iepriekš janvārī līdzīgs lēmums tika pieņemts arī šautriņu mešanā un tagad vairs spēlētāji pirms starta arēnā neiznāk meiteņu pavadībā.

Meitenes pirms starta ierasti ienesa valstu karogus, kā arī pie braucēju automašīnām turēja viņu numurs.