foto: Evija Trifanova/LETA
Artis Ābols pametīs Toljati "Lada" komandu
Hokeja kluba Toljati "Lada" galvenais treneris Artis Ābols.
Hokejs
2018. gada 29. marts, 13:44

Artis Ābols pametīs Toljati "Lada" komandu

LETA

Latviešu speciālists Artis Ābols atstās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgtā Toljati "Lada" kluba galvenā trenera amatu, vēsta "Championat.com"

Ar šādu informāciju portālam klajā nācis Samāras apgabala sporta ministrs un "Lada" viceprezidents Dmitrijs Šļahtins.

"Ābols noteikti neturpinās darbu ar "Lada" komandu. Tas pat nav apspriežams," pauda Šļahtins. "Tagad mēs aizmirsīsim par vakardienas jaunumiem un koncentrēsimies nākotnes plāniem."

"Lada" no KHL oficiāli tika izslēgta trešdien, tāpat nākamsezon čempionātā nestartēs Hantimansijskas "Jugra". Tādējādi nākamajā sezonā turnīrā būs 25 komandas.

Zīmīgi, ka vēl pirms izslēgšanas no čempionāta "Lada" komandai tika apsolīts budžets vairāk nekā 11 miljonu eiro apmērā.

Šajā sezonā "Lada" komandu pārstāvēja arī aizsargs Kristaps Sotnieks, bet Ābola palīgs bija kādreizējais Latvijas izlases aizsargs Viktors Igantjevs.

Ābols darbojās kā treneris kopš Rīgas "Dinamo" kluba atjaunošanas 2008.gadā, bet kopš 2012.gada novembra viņš pildīja vienības galvenā trenera pienākumus. Savukārt "Lada" komandai viņš pievienojās 2015.gadā, sākumā esot kā asistents, bet pēc tam jau kļuva par galveno treneri, taču viņš nespēja vienību aizvest līdz izslēgšanas turnīram.

Speciālists savas karjeras laikā kā spēlētājs piedalījās četros augstākās divīzijas pasaules čempionātos, bet 2008.gadā smagas traumas dēļ beidza karjeru. Jau nākamajā sezonā viņš kļuva par slovāka Jūliusa Šuplera palīgu Rīgas "Dinamo" rindās, visu šo laiku esot vienības treneru korpusā.

Tāpat Ābols ir viens no Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija palīgiem.