foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Uz pasaules čempionātu daiļslidošanā nedosies viena no spilgtākajām zvaigznēm
Jevgēņija Medvedeva ar divām olimpiskajām sudraba medaļām, kuras izcīnīja individuālajās un komandu sacensībās Phjončhanā.
Citi sporta veidi
2018. gada 14. marts, 18:17

Uz pasaules čempionātu daiļslidošanā nedosies viena no spilgtākajām zvaigznēm

Jauns.lv / LETA

Olimpiskā vicečempione daiļslidošanā Jevgeņija Medvedeva no Krievijas nepiedalīsies pasaules čempionātā, līdz ar to izpaliks viņas sacensība ar savu draudzeni un konkurenti Alinu Zagitovu.

Krievijas Daiļslidošanas federācija otrdien paziņoja, ka Medvedeva atkārtoti savainojusi pēdu, kas decembrī jau liedza viņai piedalīties "Grand Prix" finālā. Līdz ar to Zagitova tiek uzskatīta par pārliecinošu favorīti pasaules čempionātā, kas no 21. līdz 25.martam notiks Milānā.

Ziemas olimpisko spēļu laikā februārī Medvedeva norādīja, ka savainojums nebija iemesls zaudējumam Zagitovai cīņā par zelta godalgu, taču tagad federācija pauž citādāku viedokli.

"Olimpiskajās spēlēs viņai nācās cīnīties ar sāpēm. Pēc atgriešanās no Dienvidkorejas tās palielinājās," teikts federācijas paziņojumā.

Pēc medicīniskās pārbaudes Medvedevai ieteikts četras līdz astoņas nedēļas samazināt slodzi pēdai, neveikt lēcienus, lai nebūtu jāveic tās operācija.

Sezonas sākumā Medvedeva lauza labās kājas pēdas kaulu, bet, neskatoties uz traumu, izcīnīja divas uzvaras "Grand Prix" posmos. Zaudējumā Eiropas čempionātā janvārī Zagitovai viņa vainoja šo traumu.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon

Izstājoties Medvedevai, Krievijas sieviešu komandā Milānā slidos Zagitova, Marija Sockova un ceturtās vietas ieguvēja pagājušajā nedēļā notikušajā pasaules junioru čempionātā Staņislava Konstantinova.

Komandā nav atradusies vieta 13 gadus vecajai junioru pasaules čempionei Aleksandrai Trusovai, jo pēc noteikumiem viņa vēl ir pārāk jauna, lai varētu startēt.

Dāmu konkurencē dalībai pieteikusies Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska, kura traumas dēļ nav startējusi kopš pērnā gada novembra. Savukārt Diāna Ņikitina Phjončhanas olimpiskajās spēlēs neizdevās izpildīti pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu.

Tikmēr vīru sacensībās piedalīsies Latvijas vadošais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.