foto: Edijs Pālens/LETA
Karsums paziņo, ka gatavs piedalīties šī gada pasaules čempionātā
Pasaules čempionātā Mārtiņam Karsumam piedalīties liegušas veselības likstas ar ceļgalu, kam regulāri nepieciešamas operācijas.
Hokejs
2018. gada 13. marts, 17:49

Karsums paziņo, ka gatavs piedalīties šī gada pasaules čempionātā

Jauns.lv/LETA

Latviešu hokeja uzbrucējs Mārtiņš Karsums paudis gatavību pārstāvēt Latvijas izlasi šī gada pasaules čempionātā, kur gan nav spēlējis kopš 2010.gada, vēsta "Latvijas Avīze".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējo gadu laikā 32 gadus vecais Karsums valstsvienībai palīdzējis tikai atbildīgākajos turnīros - olimpiskajās spēlēs vai to kvalifikācijas turnīros. Savukārt pasaules čempionātā viņam sacensties likušas veselības likstas ar ceļgalu, kam regulāri nepieciešamas operācijas.

"Labā ziņa, ka operācija nav vajadzīga, bet sliktā, ka ir sapampums, un dakteris teica, ka mēnesi nevajadzētu kāpt uz ledus. Man ceļgalu operēja oktobrī, izlaidu pusotru mēnesi, bet atgriešanās laikam tāpat bija mazliet par ātru. Tāpēc tagad ir, kā ir. Pārbaudes mačā pret Kanādu pa ceļgalu trāpīja arī viens no aizmugures - tas nenāca par labu," situāciju skaidro Karsums, piebilstot, ka trenažieru zālē var strādāt pēc gandrīz pilnas programmas, svarīgi esot arī vingrināt kāju, lai nostiprinātu ceļgalu muskuļus.

Pasaules čempionāts Dānijā sāksies 4.maijā, un Karsums domā, ka pietiks laika sagatavoties. Katrā ziņā tas, ka nav vajadzīga operācija, radījis optimismu attiecībā uz Karsuma spēlēšanu valstsvienībā. Hokejists pat nosmejas: "Jutīšos kā debitants."

Drīzumā gan Karsums atgriezīsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Dinamo", kur viņam varētu atsākties treniņi, bet cik ilgi viņš tur uzkavēsies, nav zināms.

"Sapulcē gan jau mums raus galvas nost. Vismaz tā vajadzētu būt, zinot, kāda bija sezona. Mērķis bija tikt izslēgšanas turnīrā, un iespējas bija līdz pat pēdējai spēlei, bet mēs tās palaidām garām. Ambīcijas klubam bija tikpat lielas kā parasti. Jā, sastāvā bija daudz jauno, taču arī spēlētāji, kas izcīnījuši Gagarina kausu. Kas nesanāca? Daudzās spēlēs izlaidām uzvaru pašās beigās, nenoturējām pārsvaru," atzina Karsums.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas klubs palika devītajā vietā, bet Karsums 34 mačos atzīmējās ar trim vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Pirmo reizi KHL pavadīto astoņu sezonu laikā viņš iemeta mazāk par desmit vārtiem.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā B apakšgrupā tiksies ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju, kurai tā būs debija planētas meistarsacīkšu augstākajā divīzijā.

Karsums līdz šim piedalījies tikai trijos pasaules čempionātos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās