foto: Sputnik/Scanpix/LETA
18 gadus vecais Tolvanens ieved "Jokerit" komandu Gagarina kausa otrajā kārtā
Somu hokeja talants Ēli Tolvanens.
Hokejs
2018. gada 9. marts, 22:55

18 gadus vecais Tolvanens ieved "Jokerit" komandu Gagarina kausa otrajā kārtā

LETA

Pateicoties diviem Ēli Tolvanena vārtiem, Helsinku "Jokerit" komanda piektdien kļuva par noslēdzošo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla dalībnieci.

Konferences ceturtdaļfināla spēles piektajā spēlē "Jokerit" savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pārspēja "Soči" hokejistus, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Rezultātu 27.minūtē, spēlējot mazākumā, atklāja viesu spēlētājs Dmitrijs Lugins, bet nieka trīs minūtes pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu panāca talantīgais Ēli Tolvanens.

Turpinājumā komandas devās pagarinājumā, kura 15.minūtē pēc lieliskas individuālās darbības vēlreiz izcēlās Tolvanens un ieveda savu komandu konferences pusfinālā.

Kā zināms, visas pārējās Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas noslēdzās četros mačos - Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ", Maskavas CSKA uzvarēja Maskavas "Spartak", bet Jaroslavļas "Lokomotiv" pieveica Pētera Skudras trenēto un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo"

Līdz ar to pusfinālā SKA spēkosies ar "Lokomotiv", kamēr CSKA tiksies ar "Jokerit".

Austrumu konferencē vēl turpinās visas sērijas - Kazaņas "Ak Bars" ar 3-1 ir priekšā pret Habarovskas "Amur", Čeļabinskas "Traktor" ar šādu pat rezultātu uzvar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet 2-2 cīnās Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" un Omskas "Avangard", kā arī Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Magņitogorskas "Metallurg".