Viņu no kāju zaudēšanas paglāba cietie kauli. Treniņa laikā vīrieši ar motorzāģi uzbrūk triatlonistam
Sporta zvaigznes
2018. gada 9. marts, 05:18

Viņu no kāju zaudēšanas paglāba cietie kauli. Treniņa laikā vīrieši ar motorzāģi uzbrūk triatlonistam

Jauns.lv

Treniņa laikā dienvidafrikāņu triatlonistam Mhlengi Gualam uzbruka trīs svešinieki, kuri ar motorzāģi centās nozāģēt viņam kājas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Guala treniņu biedrs Sendails Šeindžs pastāstīja BBC, ka 26 gadus vecais sportists šobrīd ar nopietnām traumām atrodas slimnīcā, bet viņa dzīvībai briesmas nedraud. Tāpat arī to, ka ārstu prognozes ir optimistiskas, ka viņi spēs glābt triatlonista kājas un atlēts varēs staigāt saviem spēkiem.

Dienvidāfrikas mediji vēsta, ka trīs cilvēku veiktais uzbrukums noticis otrdienas rītā valsts trešajā lielākajā pilsētā Durbanā, kad Mhlengi Guals devās savā treniņa izbraucienā ar riteni. Ostas pilsētā ar teju 600 000 iedzīvotāju aptuveni puse iemītnieku ir angliski runājošie.

Kamēr Guals paguva izrauties, uzbrucēji paguva jau savainot sportistam abas kājas.

Sendails Šeindžs atklāja, ka cietušais viņa biedrs sākotnēji domājis, ka uzbrucēji vēlas viņu aplaupīt, tāpēc piedāvājis viņiem savu telefonu, pulksteni un riteni, tomēr tas varmāku trio nav īpaši interesējis. "Viņu ievilka krūmos ceļa malā, paķēra zāģi un sāka zāģēt nost kāju. Kad aizkļuva līdz kaulam, zāģis ieķērās, jo nebija pietiekami ass. Tad viņi sāka mēģināt amputēt otru kāju."

Kā sarunā ar BBC atklāja vietējās policijas preses sekretārs, šobrīd ierosināta lieta par slepkavības mēģinājumu. 

Pazīstamais dienvidafrikāņu triatlonists Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Henrijs Šumans savā tvitera kontā notikušo nodēvējis par ko "absolūti pretīgu".

Gualam šomēnes bija paredzēts piedalīties Dienvidāfrikas nacionālajā triatlona čempionātā, ko nu nāksies aizmirst. Ārstiem izdevies izglābt arī viņa vairāk cietušo kāju un viņš atkal spēs staigāt, tomēr nu sportistam priekšā ilgs un smags atveseļošanās process.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās