foto: Fivb.org
Pļaviņš/Točs uzvar apakšgrupā Dohas turnīrā; Samoilovs/Šmēdiņš sāks izslēgšanas spēles no pirmās kārtas
Mārtiņš Pļaviņš (pa kreisi) un Edgars Točs.
Citi sporta veidi
2018. gada 7. marts, 16:24

Pļaviņš/Točs uzvar apakšgrupā Dohas turnīrā; Samoilovs/Šmēdiņš sāks izslēgšanas spēles no pirmās kārtas

LETA

Sezonu lieliski sākušais Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs trešdien izcīnīja uzvaras abās Dohā notiekošā Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu posma apakšgrupas spēlēs un ieguva automātisku ceļazīmi uz izslēgšanas sacensību otro kārtu, kamēr Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš cieta zaudējumu cīņā par pirmo vietu grupā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar sesto numuru izliktie Pļaviņš/Točs vispirms F apakšgrupas pirmajā spēlē droši ar 2-0 (21:16, 21:14) uzvarēja Kataras naturalizētos brazīliešus Žūliu Sēzaru du Našimēntu un Džefersonu Santušu Pereiru, kuri izlikti ar 27.numuru.

Latvijas pludmales volejbolisti pirmo setu aizvadīja ļoti pārliecinoši, jo tā ievadā iegūstot vairāku punktu pārsvaru, kas pakāpeniski tika palielināts. Lai arī seta izskaņā pretinieki pāris punktus atguva, Pļaviņš/Točs guva virsroku ar 21:16.

Arī otrajā setā latviešiem piederēja manāms pārsvars, kas jau ar pašu sākumu ļāva iegūt drošu vadību un otrajā setā triumfēt ar pārliecinošo 21:14.

Šī turnīra turpinājumā Pļaviņš/Točs tikās ar turnīra 11.numuru Semu Pedlovu un Semu Šekteru no Kanādas, kuri savā pirmajā mačā ar 2-1 (21:12, 18:21, 16:14) pārspēja ar 22.numuru izliktos brazīliešus Alvaru Filju un Seimonu Barbosu Santušu.

Cīņā par pirmo vietu grupā Pļaviņš/Točs kanādiešus uzvarēja ar 2-0 (23:21, 21:17).

Grupas otro maču Pļaviņš/Točs neiesāka veiksmīgi, jo ātri nonāca iedzinējos, bet tehniskajā pārtraukumā devās ar minimālu deficītu (10:11). Pirmā seta otrajā pusē latvieši gan spēli izlīdzināja un līdzīgā cīņā bija labāki galotnē ar 23:21.

Otrais sets iesākās līdzīgi, jo tā sākumā Latvijas sportisti nonāca iedzinējos ar pāris punktu starpību, tomēr ātri vien atguva iniciatīvu un otrajā setā uzvarēja diezgan droši ar 21:17.

Panākums ļāva Pļaviņam/Točam izcīnīt pirmo vietu grupā un iegūt automātisku ceļazīmi uz izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu.

Tikmēr ar piekto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš E apakšgrupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:16) uzvarēja sacensību 28.numuru Kasperu Kujavjaku un Maceju Rudolu no Polijas.

Mačs Latvijas sportistiem neiesākās sekmīgi, jo poļi ieguva nelielu vadību un tehniskajā pārtraukumā devās ar minimālu pārsvaru (11:10). Seta otrajā pusē Samoilovs/Šmēdiņš lauza cīņas gaitu un guva panākumu ar 21:16.

Otrajā setā aina bija nedaudz citādāka, jo jau ievadā Samoilovs/Šmēdiņš ieguva pāris punktu pārsvaru, ko pakāpeniski izdevās palielināt un izcīnīt uzvaru ar 21:16.

Turpinājumā Samoilovs/Šmēdiņš sacentās pret turnīra 12.numuru Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu, kuri savā pirmajā mačā ar 2-0 (21:13, 22:20) pārspēja ar 21.numuru izliktos krievus Maksimu Sivolapu un Artjomu Jarzutkinu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Otrajā mačā, cīnoties par pirmo vietu grupā, Latvijas sportisti piedzīvoja zaudējumu ar 0-2 (23:25, 20:22).

Samoilovs/Šmēdiņš apakšgrupas otrās kārtas maču sāka pārliecinošāk, jo ieguva vairāku punktu vadību. Tomēr pirmā seta otrajā pusē poļi cīņas gaitu bija izlīdzinājuši, bet spraigā galotnē guva virsroku ar 25:23.

Savukārt otrajā setā Latvijas sportisti teju visu tā laiku atradās iedzinējos, bet galotnē neizdevās vērst situāciju par labu, kā rezultātā nācās piedzīvot neveiksmi ar 20:22.

Līdz ar to Samoilovam/Šmēdiņam izslēgšanas turnīrs būs jāsāk no pirmās kārtas.

Pēc šīs sezonas sacensību formāta katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam otrdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja cits Latvijas pāris Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, ciešot neveiksmi jau pirmajā atlases kārtā.

Pagājušajā nedēļā Samoilovs/Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu ASV pilsētā Fortloderdeilā notikušajā sezonas pirmajā Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā, kamēr jaunizveidotais pāris Pļaviņš/Točs šo gadu sākuši ļoti veiksmīgi. Janvāra pašā sākumā viņi Nīderlandes pilsētā Hāgā triumfēja Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā, bet vēl pēc nedēļas Čehijas pilsētā Pelhržimovā izcīnīja bronzu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" kategorijas turnīrā, savukārt turpinājumā viņi aizkļuva līdz finālam četru zvaigžņu sacensībās Irānā, titula mačā ciešot neveiksmi.