foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensons gūst savus septītos vārtus šosezon un atkārto pēdējās sezonās iespēto
Komandas biedri sveic Zemgu ar laimīgo vārtu guvumu.
Hokejs
2018. gada 6. marts, 09:30

Girgensons gūst savus septītos vārtus šosezon un atkārto pēdējās sezonās iespēto

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien guva savus septītos vārtus šosezon, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar 5:3 (2:1, 2:1, 1:1) savā laukumā apspēlēt Toronto "Maple Leafs".

Līdz ar to Girgensons 16 spēles pirms regulārās sezonas beigām atkārtojis savu iepriekšējo divu sezonu rādītāju, kad arī iemeta pa septiņiem vārtiem.

"Sabres" jau pirmajās četrās minūtēs izvirzījās vadībā ar 2:0, kad izcēlās Sems Reinhārts un Džeisons Pominvils. Pirmās trešdaļas beigās Leo Komarovs izmantoja Girgensona noraidījumu, samazinot viesu deficītu, bet otrās trešdaļas vidū viņš panāca arī 2:2.

Tomēr 34.minūtē pirmās maiņas uzbrucējs Girgensons atguva "Sabres" vadību, kad ripa vārtos ielidoja pēc Reinhārta metiena rikošetā no latvieša slidas.

Vēl pēc brīža Raiens O'Reilijs panāca 4:2, bet trešajā trešdaļā vēl vienus vārtus mājiniekiem guva Jūhans Lāšons, palīdzot vienai no līgas vājākajām komandām tikt pie ceturtās uzvaras pēdējās sešās spēlēs.

Girgensons spēlēja 18 minūtes un divas sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, izpildīja septiņus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes, dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +2.

Latvietis uz ledus pavadīja trešo ilgāko spēles laiku šosezon, pārtraucot astoņu spēļu nogriezni bez punktiem. Girgensons šosezon 60 spēlēs guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -6.

Arī iepriekšējās divās sezonās viņš pretinieku vārtsargus viņš pārspēja pa septiņām reizēm. Savukārt labākā viņam bija 2014./2015.gada sezona, kad latvietis iemeta 15 ripas. Savā NHL karjerā latvietis 337 spēlēs ticis pie 44 vārtiem un 54 rezultatīvām piespēlēm, tikai par diviem punktiem atpaliekot no 100 punktu sasniegšanas.

Bufalo klubs ar 53 punktiem 66 spēlēs pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, tomēr pozīciju augstāk esošā Otavas "Senators" ir vairs tikai trīs punktus priekšā.

Visas līgas ieskaitē "Sabres" par diviem punktiem apsteidz tikai Arizonas "Coyotes" komandu.

Tikmēr "Maple Leafs" ar 85 punktiem 68 cīņās ir Austrumu konferences trešajā pozīcijā.