Kritieni un spraiga cīņa motokrosa sezonas atklāšanā. FOTO
Latvijas čempionāta pirmajā posmā motokrosā ekipāžu klasē uz starta stājās 21 komanda. Sacīkstēs neiztika arī bez kritieniem.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. aprīlis, 16:44

Kritieni un spraiga cīņa motokrosa sezonas atklāšanā. FOTO

Jauns.lv

Sestdien, 2. aprīlī, Liepājā Laumas trasē norisinājās šā gada motokrosa sezonas atklāšanas sacensības blakusvāģu un kvadraciklu klasēs. Latvijas čempionāta pirmajā posmā startēja dalībnieki no visas Baltijas.

Sīvas cīņas norisinājās visās klasēs, bet sevišķi spraiga spēkošanās izvērtās starp kvadri pro braucējiem Edgaru Meņģeli un Kevinu Sāru no Igaunijas. Lai arī pirmo braucienu uzvarēja igauņu sportists, pagājušā gada Eiropas kvadraciklu čempions Edgars Meņģelis otrajā spēja revanšēties un līdz ar to arī kļuva par Latvijas čempionāta 1. posma kopvērtējuma uzvarētāju. Otro un trešo pjedestāla pozīciju attiecīgi izcīnīja igauņu sportisti Kevins Sārs un Prīts Jarvlo.

Interesanti notikumi risinājās arī blakusvāģu klasē, kurā mainīgām sekmēm startējušie (1. braucienā 9. vieta, bet 2. - uzvara), sacensību favorīti - igauņu ekipāža Kerts Variks/Mareks Mīls - kopvērtējumā bija spiesti atzīt jaunizveidotās latviešu ekipāžas Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš pārākumu. Savukārt uz pjedestāla trešā pakāpiena stājās vēl viena jauna savienība - kādreizējais pasaules vicečempions Lauris Daiders un viņa kantētājs Aigars Reimandovs.

Nākamais Latvijas čempionāta posms blakusvāģu un kvadraciklu klasēs notiks 28. maijā Gulbenes pievārtē esošajā Staru trasē.

 

Kasjauns.lv/Foto: Jānis Pastars