foto: AFP/Scanpix/LETA
Atsegusies krūts izšķir olimpisko spēļu zelta medaļas likteni (18+)
Trīskārtējie olimpiskie čempioni Tesa Virtū un Skots Moirs.
Citi sporta veidi
2018. gada 20. februāris, 07:45

Atsegusies krūts izšķir olimpisko spēļu zelta medaļas likteni (18+)

Kasjauns.lv / LETA

Kanādas daiļslidošanas deju pāris Tesa Virtū un Skots Moirs otrdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs triumfēja dejās uz ledus, kļūstot par trīskārtējiem olimpiskajiem čempioniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Virtū un Moirs atkārtoja pirms astoņiem gadiem savā dzimtenē gūto panākumu, kad bija labākie Vankūveras Olimpiādē, savukārt jau Phjončhanā viņi zelta godalgas izcīnīja arī komandu sacensībās.

Kanādiešu duets bija līderi jau pēc īsās programmas, kurā tika pie 83,67 punktiem, labojot pasaules rekordu.

Savukārt izvēles slidojumā viņi nopelnīja 122,40 punktus, kas bija otrs labākais rezultāts, taču ar to pietika, lai summā svinētu uzvaru, sīvā cīņā pārspējot francūžus Gabrielu Papadaki un Gijomu Sizeronu.

Summā Virtū un Moirs nopelnīja 206,07 punktus, kamēr Papadaki un Sizerons sacensības noslēdza ar 205,28 punktiem.

Francūži izpildīja lielisku izvēles deju, par to nopelnot 123,35 punktus, kas arī ir jauns pasaules rekords, tomēr summā četrkārtējie Eiropas un divkārtējie pasaules čempioni konkurentiem no Kanādas zaudēja.

foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Pēc īsās dejas Papadaki un Sizerons arī bija otrie, piedzīvojot neveiksmi, jo dejas beigās tērpa sagriešanās dēļ tika atsegta Papadaki krūts, kā rezultātā Francijas duets zaudēja punktus. Par spīti šim nepatīkamajam starpgadījumam arī īsajā programmā franču pāris palika otrajā vietā pēc kanādiešiem Tesas Virtū un Skota Moira.

Papadakisa uzstāšanās sākumā atliecās uz aizmuguri, un Sizerons netīšām atsedza viņas zaļā tērpa muguras daļu. Kleitas augšdaļa, kura turējās uz daiļslidotājas kakla, noslīdēja uz vienu pusi un atsedza Gabrielas kreiso krūti. Pāris savu priekšnesumu spēja pabeigt, kaut arī Papadakisa visu tā laiku centās piesegt krūti.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Gabriela Papadakisa pēc īsās programmas no ledus nogāja raudādama.

It kā ar to vēl būtu par maz, šis misēklis vēl reizi atkārtojumā tika parādīts arēnas lielajos ekrānos.

"Tas ir mans lielākais murgs olimpiskajās spēlēs. Es uzreiz to sajutu un lūdzu Dievu," viņa saka. "Es sev teicu: "Tev ir jāturpina!". Tā arī darījām, mums ir jālepojas ar sevi. Jo parādījām lielisku priekšnesumu - par spīti šādam starpgadījumam."

foto: AFP/Scanpix/LETA
Gabrielas Papadakisas kleita izvēles programmā bija tāda, kur nepieļāva iespējas atsegties krūtij vēlreiz.

Sizerons piebilst: "Vienkārši skumji, ka tērpa dēļ zaudē punktus. Nekam tādam treniņos nav iespējams sagatavoties."

foto: AFP/Scanpix/LETA
Tērps izvēles programmā krietni vairāk atsedza citas Gabrielas ķermeņa daļas.

Tikmēr bronzas medaļas izcīnīja amerikāņi Maija Šibutani un Alekss Šibutani, māsas un brāļa duetam nopelnot 192,59 punktus. Viņi pēc īsās programmas bija ceturtie, taču izvēles slidojumā apsteidza savus tautiešus Medisonu Habelu un Zakariju Donohjū, kuri beigās palika ceturtie.

Pirms četriem gadiem Sočos par olimpiskajiem čempioniem tika kronēti amerikāņi Merila Deivisa un Čārlijs Vaits, kuri šajā Olimpiādē nepiedalās, kamēr sudrabu izcīnīja Virtū un Moirs, nenosargādami savu Vankūverā izcīnīto zeltu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

1997.gadā izveidotais pāris Virtū un Moirs pēc Soču olimpiskajām spēlēm nedaudz iepauzēja un nomainīja treneri, atgriezdamies un panākumu takas un pērn triumfējot pasaules čempionātā.

Kanādai otrdiena Phjončhanā sākusies ļoti veiksmīgi, jo pie zelta frīstaila sacensībās tika arī Keisija Šārpa, kura uzvarēja sacensībās rampā. Līdz ar to Kanāda šajā Olimpiādē ir tikusi jau pie astoņām zelta medaļām, kas ir trešais labākais rādītājs aiz Norvēģijas (11) un Vācijas (10).

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Latviju daiļslidošanā vīru sacensībās pārstāvēja Deniss Vasiļjevs, kurš izcīnīja 19.vietu, bet dāmām startēs Diāna Ņikitina. Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā pārstāvēta pirmo reizi kopš 1994.gada.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.