foto: Vida Press
Teodors Bļugers jau sesto maču netiek pie NHL debijas
Teodors Bļugers (uz ledus) joprojām gaida savu debiju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.
Hokejs
2018. gada 19. februāris, 10:20

Teodors Bļugers jau sesto maču netiek pie NHL debijas

LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers svētdien atkal palika ārpus Pitsburgas "Penguins" komandas pieteikuma, Stenlija kausa īpašniekiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcīnot uzvaru.

"Penguins" viesos ar rezultātu 5:2 (3:1, 1:0, 1:1) pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Jau vēstīts, ka iepriekšējo divu gadu Stenlija kausa īpašnieki "Penguins" aizpagājušajā nedēļā no fārmkluba izsauca Bļugeru, kurš pagaidām nav piedzīvojis savu debiju NHL, kopš ierašanās Pitsburgas kluba rīcībā sesto spēli pēc kārtas paliekot rezervē.

"Penguins" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās "Penguins" Reilijs Šīhens.

Tāpat pagājušajā nedēļā divreiz uz NHL tika izsaukts arī uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš nonāca Sanhosē "Sharks" rīcībā. Tiesa, abas reizes viņš tā arī netika pie iespējas debitēt NHL un tika nosūtīts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu.

"Sharks" svētdien savā laukumā ar rezultātu 5:2 (4:0, 1:0, 0:2) pārspēja Dalasas "Stars". "Sharks" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās dāņu uzbrucējs Mikels Bedkers.

Tikmēr ar "hat-trick" atzīmējās iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs Konors Makdeivids, kaldinādams Emdontonas "Oilers" uzvaru 4:2 (0:1, 1:1, 3:0) pār Kolorādo "Avalanche".

Rezultatīvu uzvaru svinēja viena no Rietumu konferences vadošajām komandām Vinipegas "Jets", kas savā laukumā ar rezultātu 7:2 (1:1, 2:1, 4:0) uzvarēja Floridas "Panthers".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Kails Konors, bet pa trim rezultatīvām piespēlēm savā kontā ierakstīja Tailers Maierss un Bleiks Vīlers.

Vēl svētdien Filadelfijas "Flyers" viesos ar 7:4 (3:3, 2:1, 2:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers", Ņūdžersijas "Devils" izbraukumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Karolīnas "Hurricanes", kamēr Toronto "Maple Leafs" pretinieku laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) guva virsroku pār Detroitas "Red Wings".

Kopvērtējumā Austrumu konferencē vadībā joprojām ir Tampabejas "Lightning", kas izcīnījusi 81 punktu 59 mačos. Otrajā vietā ar 78 punktiem 56 mačos ir Bostonas "Bruins", kurai ar 77 punktiem 61 duelī seko "Maple Leafs".

Tikmēr Pitsburgas "Penguins" ar 74 punktiem 61 mačā Austrumu konferencē ir ceturtajā vietā, kamēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 45 punktiem 59 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu, konferencē, par sešiem punktiem atpaliekot no Otavas "Senators".

Savukārt visas līgas kopvērtējumā "Sabres" tagad tikai par punktu apsteidz Arizonas "Coyotes".

Savukārt Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 82 punktiem 58 spēlēs ir Vegasas "Golden Knights", kamēr 79 punktus iekrājusi "Jets", bet 77 punkti ir Nešvilas "Predators" vienībai.