foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Znaroka trenētie olimpiskie sportisti no Krievijas sāk ar negaidītu zaudējumu Slovākijai; slovēņi apspēlē ASV
Olimpisko sportistu no Krievijas galvenais treneris Oļegs Znaroks.
Hokejs
2018. gada 14. februāris, 16:54

Znaroka trenētie olimpiskie sportisti no Krievijas sāk ar negaidītu zaudējumu Slovākijai; slovēņi apspēlē ASV

LETA

Slovēņi B apakšgrupas cīņā pagarinājumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pārspēja ASV, kamēr Slovākija ar rezultātu 3:2 (2:2, 0:0, 1:0) apspēlēja Olimpiskos sportistus no Krievijas, kurus vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Mača rezultātu nepilnas divarpus minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām atklāja ASV izlases uzbrucējs Braiens O'Nīls, kurš amerikāņu uzbrukumā nonāca viens pret slovēņu vārtiem un raidīja ripu pretinieku cietoksnī. Otrā perioda 13.minūtē amerikāņi dubultoja savu pārsvaru, precīzi metot Džordanam Grīnvejam. Trešā perioda sestajā minūtē Slovēnijas izlases aizsargs Blažs Gregorcs izmantoja burzmu amerikāņu vārtu priekšā, panākot 1:2.

Par mača galveno varoni kļuva slovēņu uzbrucējs Jans Muršaks, kurš, Slovēnijai spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem un bez vārtsarga, nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc cīņas vārtu priekšā izlīdzināja rezultātu. Pamatlaikā uzvarētāji netika noskaidroti, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura pirmajā minūtē Muršaks, amerikāņu nepieskatīts, no vārtu priekšās izrāva slovēņiem uzvaru.

Tikmēr Slovākijas un Krievijas duelī četri no pieciem vārtiem tika gūti pirmajā periodā. Spēles rezultātu trešajā minūtē ar precīzu metienu no zilās līnijas atklāja Vladislavs Gavrikovs, bet pāris minūtes vēlāk Kirils Kaprizovs panāca jau 2:0 Olimpisko sportistu no Krievijas labā.

Cik veiksmīgs Znaroka trenētajai komandai bija pirmā perioda sākums, tik neveiksmīgas bija tā beigas. Četras minūtes pirms trešdaļas beigām Peters Olveckis izmantoja situāciju, kurā Olimpisko sportistu no Krievijas hokejists aizsedz savam vārtsargam skatu, un panāca 1:2, bet pāris minūtes vēlāk Martins Bakošs ar precīzu raidījumu noslēdza slovāku ātro uzbrukumu, izlīdzinādams rezultātu.

Trešā perioda devītajā minūtē Peters Čerešņāks guva uzvaras vārtus Slovākijas izlases labā. Vairākumā Čerešņāks precīzi meta no vidējas distances, panākdams 3:2. Lai gan Olimpiskie sportisti no Krievijas centās atspēlēties, Slovākijas izlase nosargāja rezultātu un svinēja uzvaru.

Ceturtdien olimpisko turnīru uzsāks pārējās astoņas komandas. A apakšgrupā Čehija eksaminēs mājinieci Dienvidkoreju, bet titula aizstāvētāja Kanāda tiksies ar Šveici, kamēr C apakšgrupā kvalifikācijā Latviju uzvarējusī Vācija spēkosies ar Somiju, bet Zviedrija duelēsies ar Norvēģiju.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.