foto: AP/Scanpix/LETA
"Sešinieks olimpiskajās spēlēs ir augstvērtīgs sasniegums!" Brāļi Šici domās jau ir nākamajā četrgadē
Brāļi Šici neslēpj, ka viņi grib uzvarēt katrās sacensībās.
Citi sporta veidi
2018. gada 14. februāris, 16:55

"Sešinieks olimpiskajās spēlēs ir augstvērtīgs sasniegums!" Brāļi Šici domās jau ir nākamajā četrgadē

LETA

Latvijas kamaniņu braucēju divnieku ekipāža Juris un Andris Šici pēc izcīnītās sestās vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs jau raugās nākamās četrgades virzienā, pēc sacensībām atzina Juris.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas sportisti Phjončhanā 14. februārī

Trešdien, 14. februārī, cīņu par medaļām aizvadīja kamaniņbraukšanas divnieki, kuru vidū arī Andris un Juris Šici, kā arī Pēteris Kalniņš ...

gallery icon
86

Trīskārtējie olimpiskie medaļnieki Andris un Juris Šici trešdien izcīnīja sesto vietu Phjončhanas olimpisko spēļu kamaniņu sporta divnieku sacensībās, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš bija 14.pozīcijā.

Abas Latvijas ekipāžas aizvadīja neveiksmīgus pirmos braucienus, bet otros veica daudz sekmīgāk.

"Protams, abos braucienos var sameklēt lietas, ko pilnveidot. Kamēr neesi pirmais, var labāk. Netiesā tikai uzvarētājus. Protams, pirmajā braucienā trases augšgalā mazliet kļūdījāmies un tā kļūda aizvilkās trīs virāžu garumā. Jāsaka paldies brālim un vispār tai situācijai, ka spējām kamanu savākt un ieiet ritmā, nezaudējot vēl vairāk laika. Tas traucēja iesaistīties psiholoģiskā cīņā par medaļām, bet pēc otrā brauciena esam apmierināti, ka varējām ielauzties olimpiskajā sešiniekā," secināja Andris.

Abi brāļi no šīm sacensībām ieguvuši vērtīgu pieredzi, kas noderēs nākotnē.

"Parasti trases sākumam nebijām pievērsuši tik lielu uzmanību, tāpēc šī ir laba atziņa nākotnei, ka viss ir jāparedz uz priekšu. Šī ir laba pieredze un pārdomas rītdienas komandas stafetei. Phjončhanas trase ir atkosta, varbūt pieklibo izpildījums. Mūsu otrajā braucienā man ļoti patika devītā virāža, kas deva motivāciju rītdienai, ka varu to atkārtot un sanāks vēl labāk," skaidroja Andris.

Jaunākais no brāļiem Šiciem bija pateicīgs arī Latvijas komandas trenerim Jānim Liepam, kurš pēc šīm olimpiskajām spēlēm plāno pensionēties.

"Viņš sagatavojis vienkārši fenomenālu kamanu. Mūsu fiziskā kondīcija arī bija pīķī, jo uzstādījām rekordu starta rāvienā. Viss bija salicies, lai šodien viss notiktu. Mums atlika tikai paveikt to pašiem. Kamana ir kaujasspējīga, un iekšā ir pārliecība, ka viss būs labi," atzīmēja Andris, kuram ar brāli ceturtdien gaidāmas starts komandu stafetē.

Tikmēr Juris Šics pēc sacensībām atzina, ka kļūdas ir bijušas visiem braucējiem.

"Šeit neviens perfektu braucienu nenobrauca arī sacensībās. Uz kļūdām jāmāk reaģēt ātri, un treniņos kļūdas trases sākumā nebija," teica Juris.

"Ja nobrauc pirmo braucienu un esi ļoti tuvu medaļām, tad sākas psiholoģiskās spēles. Viens otram kāpj uz nerva. Šoreiz pirmais trijnieks no ceturtās vietas bija atrāvies ļoti tālu. Viņiem bija spēlītes tikai savā starpā un no aizmugures nekas nespieda. Ja būtu piebraukuši tuvāk, būtu visādi gadījies," stāstīja Juris.

Lai gan neizdevās izcīnīt medaļu, brāļi atzīst, ka sestā vieta olimpiskajās spēlēs ir labs sniegums.

"Vienmēr ceram izcīnīt medaļas. Kas tu esi par karavīru, ja nevēlies būt ģenerālis. Mums mērķi vienmēr ir augstākie, bet pirmais sešinieks olimpiskajās spēlēs arī ir augstvērtīgs sasniegums," uzsvēra Juris.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pašlaik 34 gadus vecais Juris Šics un divus gadus jaunākais Andris piedalās savās ceturtajā olimpiskajās spēlēs.

"Mēs ar skatu esam jau nākamajā četrgadē. Aizbrauksim mājās, izrunāsimies ar treneri un pārējiem, bet esam gatavi startēt nākamajā četrgadē. Neesam jau tik veci," uzsvēra Juris.

"Ir viena lieta, kas mums vel pietrūkst, gribam vēl sevi pierādīt," piebilda Andris, liekot saprast, ka brāļi gatavi turpināt ceļu uz olimpisko zeltu.

Kamaniņu sporta olimpisko spēļu programma noslēgsies ceturtdien ar sacensībām komandu stafetē. Turpinājumā Phjončhanas olimpiskajā ledus trasē godalgas dalīs skeletonisti un bobslejisti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka kamaniņu sacensībās vīriem labāko rezultātu uzrādīja Kristers Aparjods, kurš izcīnīja 11.vietu, bet dāmām Ulla Zirne ierindojās 12.pozīcijā. Līdz ar to Aparjods un Zirne būs Latvijas pārstāvji ceturtdien gaidāmajā komandu stafetē.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo Ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).