foto: www.instagram.com/meaganduhamel
Olimpiskā čempione izglābusi suni, kurš Korejā bija paredzēts apēšanai
Sporta zvaigznes
2018. gada 13. februāris, 06:48

Olimpiskā čempione izglābusi suni, kurš Korejā bija paredzēts apēšanai

Kasjauns.lv

Kanādiešu daiļslidotāja Megana Duhamela, kura ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā grupu sacensībās izcīnīja zelta medaļu Kanādas izlases sastāvā, izglābusi suni, kurš Korejā tika audzēts apēšanai.

Izglābto dzīvnieku Duhamela vedīs sev līdzi uz Kanādu. Organizācija "Free Korean Dogs", kura nodarbojas ar suņu glābšanu no korejiešu fermām, jau apsolījusi, ka palīdzēs sagatavot visus vajadzīgos dokumentus, kuri vajadzīgi, lai ar suni varētu ceļot lidmašīnā.

Izglābtajam suņukam Kanādā tiks atrasti jauni saimnieki - sportiste to nevarēs paturēt savās mājās, jo viņai jau ir divi suņi un kaķis.

Pagājušajā gadā Duhamela no Korejas atveda 2 suņus - Mootae un Sāru. Pēc daiļslidotājas teiktā, taksīti Mootae no suņu fermas izglāba budistu mūki, un kādu laiku viņš dzīvoja klosterī.

"Viņam ļoti patika sēdēt kopā ar mūkiem, kamēr viņi meditēja vai nodarbojās ar jogu. Un tad es iedomājos: "Ak Dievs, laikam šim sunim ir kāda īpaša enerģija..." stāsta olimpiskā zelta medaļniece. Mootae viņa paturēja sev, savukārt Sārai mājas deva cita kanādiešu ģimene.

Sportistei ir vēl viens suns - Teo, kuru viņa paņēmusi no patversmes. Spriežot pēc fotokadriem, Teo un Mootae ir lieliskas attiecības.

Pēc olimpiskajām spēlēm Megana Duhamela, kura ir aktīva dzīvnieku tiesību cīnītāja un vegāniska uztura piekritēja, plāno Dienvidkorejā palikt ilgāk. Viņa mēģinās panākt, lai šajā valstī tiktu slēgtas vismaz dažas suņu fermas. Daiļslidotāja cer, ka arī citi sportisti sekos viņas piemēram.