foto: Sputnik/Scanpix/LETA
"Lai viņi visi iet dir*t!" krievu skeletonists Tregubovs atbild konkurentiem, kuri ar viņu nesveicinās
Ņikitu Tregubovu neuztrauc konkurentu attieksme.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. februāris, 12:00

"Lai viņi visi iet dir*t!" krievu skeletonists Tregubovs atbild konkurentiem, kuri ar viņu nesveicinās

LETA

Skeletonists Ņikita Tregubovs, kurš Olimpisko sportistu no Krievijas komandas sastāvā gatavojas startam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, pirmdien pēc pirmajiem oficiālajiem treniņiem rupjā veidā izteicies par saviem kolēģiem no ASV un Lielbritānijas, kuri ar viņu nesveicinās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tregubovs intervijā savas valsts medijiem norādījis, ka ASV un Lielbritānijas skeletonisti no viņa izvairās, nevēloties sveicināties un paspiest roku, taču skeletonists par to neuztraucoties.

"Amerikāņi un briti ar mani nesveicinās, bet es nesveicinos ar viņiem. Kāpēc? Nezinu, taču tas nav nekas traģisks, tas mani neuztrauc un vispār, lai viņi visi iet dir*t," Tregubovs, kurš ir pēdējo trīs sezonu pasaules junioru čempions, rupjā veidā izteicās par konkurentiem.

Viņš gan norādīja, ka ar Latvijas skeletonistiem Martinu un Tomasu Dukuru sveicinās un aprunājas.

Latvijas skeletonistu treniņi Dienvidkorejā

Latvijas skeletonisti pirmdien, 12. februārī, Dienvidkorejā aizvadīja pirmos divus oficiālos treniņus.

gallery icon
48

Pirmdien skeletonisti aizvadīja pirmos divus oficiālos treniņbraucienus, Tregubovam abos uzrādot otru labāko laiku.

Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas skeletonā nav līdzi neviena trenera, jo uz spēlēm netika uzaicināti vairāki speciālisti, tāpēc Tregubovam un citiem tautiešiem nākas pašiem rūpēties par daudzām lietām, ko savulaik paveica treneri.

Tregubovs par to nesūdzējās, sakot, ka pašiem jākļūst patstāvīgākiem, tomēr viņš norādīja, ka nav tā kā citos sporta veidos, kur dažkārt izpalīdz arī citu valstu treneri. Tā notika biatlona sacensībās un kamaniņu braukšanā.

"Mūsu sporta veidā ir pavisam citas attiecības. Piemēram, kamaniņu braucējiem palīdz, viņiem ir citādāk, bet mums citi treneri noteikti nepalīdz, jo esam taču konkurenti," skaidroja Tregubovs. Šajā situācijā gan izpalīdzot Olimpisko sportistu no Krievijas bobsleja treneri, kuri filmējot arī skeletonistu treniņus, tomēr šie videoieraksti neesot pārāk noderīgi, jo tos vēlāk sūta skeletona treneriem, kuri savukārt analizē redzamo un dod padomus, taču šis process prasa laiku.

Jau vēstīts, ka Phjončhanā nestartēs 2014.gada Soču olimpisko spēļu čempions Aleksandrs Tretjakovs. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pērn viņam piesprieda mūža diskvalifikāciju par saistību ar Sočos notikušo vērienīgo dopinga krāpniecību, kad mājinieki veica pozitīvo analīžu apmaiņu pret "tīrām" provēm.

Tretjakovs un virkne citu diskvalificēto Krievijas sportistu vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas lielāko daļu krievu attaisnoja. Tomēr SOK Tretjakovu neielūdza piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, šo lēmumu vēlāk atstājot spēkā arī CAS tiesnešiem, kur Tretjakovs vērsās atkārtoti.

Skeletona sacensības vīriešiem notiks ceturtdien un piektdien, abās dienās veicot pa diviem braucieniem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās