foto: Shutterstock
Noskaties, kā ilggadējais Latvijas hokeja izlases kapteinis sper pirmos soļus daiļslidošanā
Herberts Vasiļjevs 2014. gada hokeja pasaules čempionātā.
Sporta zvaigznes
2018. gada 27. janvāris, 10:16

Noskaties, kā ilggadējais Latvijas hokeja izlases kapteinis sper pirmos soļus daiļslidošanā

Kasjauns.lv

Sporta popularizēšanas nolūkos olimpisko spēļu oficiālais kanāls veido sižetus, kurā pasaulē zināmi sportisti vai nu jau bijušie atlēti apmainās vietām un apmāca viens otru savā sporta veidā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienā no pēdējiem "sporta veidu apmaiņas" sižetiem piedalījās arī ilggadējais Latvijas hokeja izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs, kurš pagājušā gada pavasarī lika punktu savai profesionālā sportista karjerai. 41 vecais hokejists savulaik spēlēja arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Šajā jautrajā sižetā viņa partnere bija joprojām aktīvā itāļu daiļslidotāja Valentina Marčei, kura savulaik veiksmīgi slidojusi dāmu sacensībās, bet šobrīd pievērsies pāru slidojumiem kopā ar Čehijā dzimušo Ondreju Hotareku. Vēl nesenajā Eiropas čempionātā Maskavā viņiem augstā piektā vieta.

Interesanti, ka šā brīža Latvijas labākajam daiļslidotājam arī ir uzvārds Vasiļjevs, tomēr Herbertam un Denisam nav nekādu radniecības saišu.

Kā zināms Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas hokeja izlase prat aizkļūt līdz pat ceturtdaļfinālam, kur dramatiskā cīņā ar 1:2 piekāpās nākamajiem olimpiskajiem čemponiem kanādiešiem. Tikmēr Marčei Sočos izcīnīja augsto 11. vietu. Ja pēc četriem olimpiskajiem hokeja turnīriem mūsu vīriem neizdevās kvalificēties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, tad Marčei un Hotareks Dienvidkorejā centīsies pārspēt itālietes iepriekšējās spēlēs sasniegto vietu.

foto: Shutterstock
Herberts Vasiļjevs 2014. gada hokeja pasaules čempionātā.

Interesanti, ka video sižetā redzamajā hokeja treniņā Valentinai Marčei mugurā tiek vilkts Latvijas hokeja izlases kādreizējā kapteiņa krekls. Neskatoties uz to, ka abiem sportistiem ir ierasts atrasties uz ledus, viņi otra sporta veida ekipējumā nemaz nejūtas tik ērti.

Noskaties un novērtē, kuram sanāk labāk.