foto: LETA
TTT meitenes stabilas līderes starp spēcīgākajām Latvijas dāmu komandām
"TTT Rīga" droši uzvar Latvijas spēcīgāko sieviešu basketbola komandu duelī.
Basketbols
2018. gada 24. janvāris, 21:20

TTT meitenes stabilas līderes starp spēcīgākajām Latvijas dāmu komandām

Jauns.lv/LETA

Drošu uzvaru pagājušās sezonas divu valsts spēcīgāko sieviešu basketbola komandu duelī trešdien izcīnīja "TTT Rīga", kas Latvijas un Igaunijas apvienotā spēcīgākās divīzijas spēlē viesos ar 94:69 (24:18, 20:13, 27:19, 23:19) pieveica "Liepājas papīrs"/LSSS spēlētājas.

Uzvarētājām 20 punktus guva Gunta Baško-Melnbārde, kamēr ar 16 punktiem atzīmējās Lielbritānijas izlases kapteine Azanja Stjuarte, bet 13 punkti bija Ievai Krastiņai.

Tikmēr liepājniecēm rezultatīvākā ar 14 punktiem bija baltkrieviete Marina Ivaščanka.

Zīmīgi, ka februāra beigās šīs abas vienības savā starpā tiksies arī Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) ceturtdaļfinālā.

Vēl vienā mačā trešdien RSU ar 75:39 (14:10, 17:16, 26:7, 18:6) droši uzvarēja "Latvijas Universitāti".

Šeit uzvarētājām ar 23 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Guna Lagzdiņa, 18 punktus sameta Daina Lazdeniece-Auniņa, bet 12 punkti un 13 bumbas zem groziem bija Kristīnei Silarājai.

Savukārt studentēm rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Marita Puļļa.

Apvienotā čempionāta spēcīgākajā divīzijā līderei "TTT Rīga" ir 12 uzvaras 12 spēlēs, ar 13 panākumiem 17 mačos seko RSU, bet "Liepājas papīrs"/LSSS komanda savākusi 11 uzvaras 16 dueļos.

Pie astoņām uzvarām 17 spēlēs tikušas "TTT Rīga-Juniores", četri panākumi 17 dueļos ir "Tallinas Universitātes" komandai, bet "Latvijas Universitāte" cietusi zaudējumus visās 17 aizvadītajās cīņās.

Tāpat trešdien notika viena spēle pēc spēka otrajā jeb starptautiskajā divīzijā, pastarītei Latvijas U-16 izlasei viesos ar 58:52 (10:10, 21:12, 13:7, 14:23) apspēlējot "Saldu".

Kadetēm pa 20 punktiem sameta Vanesa Jasa un Līna Loceniece, kamēr "Saldus" sastāvā bez maiņām spēlējusī Raivita Koreņika izcēlās ar 16 punktiem un 15 bumbām zem groziem.

Šeit kopvērtējuma vadībā ar 13 uzvarām 14 mačos ir "Tartu Universitāte"/"Kalev", bet deviņas uzvaras 14 mačos ir Tallinas "G4S Noorteliiga" un "Daugavpils Universitātes" komandām.

Sešas uzvaras 13 dueļos iekrājušas "Liepājas Sporta spēļu skolas" basketbolistes, bet sešas uzvaras 14 mačos ir Latvijas U-17 izlasei. Vēl "Saldus" spēlētājas mačus kā uzvarētājas noslēgušas četras reizes, bet pie diviem panākumiem tikusi Latvijas U-16 izlase.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet "TTT Rīga" ar katru komandu spēlēs pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi.

Sākotnēji bija plānots, ka pirms Ziemassvētkiem notiks apvienotā čempionāta kausa izcīņa, bet tas tika pārcelts uz nenoteiktu laiku, jo laicīgi netika izspēlētas pirmā posma spēles.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komandas starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.