foto: Vida Press
"Sabres" Girgensona jubilejas spēlē piedzīvo kārtējo neveiksmi
Zemgus Girgensons pie rezultativitātes punktiem nav ticis jau 18 spēles.
Hokejs
2017. gada 2. decembris, 10:05

"Sabres" Girgensona jubilejas spēlē piedzīvo kārtējo neveiksmi

LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons piektdien aizvadīja savu 300.spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" mājās ar 0:4 (0:3, 0:1, 0:0) kapitulēja Stenlija kausa īpašniecei Pitsburgas "Penguins".

"Sabres" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, piedevām nevienā no šiem mačiem nespējot gūt vārtus, kā arī desmito neveiksmi pēdējos 11 mačos. Tikmēr "Penguins" tika pie trešā panākuma pēc kārtas.

Laukuma saimniekiem pagalam neveiksmīgs bija pirmais periods, kurā tika ielaisti trīs vārti. Rezultātu ceturtajā minūtē atklāja Toms Kīnhakls, kuram tas bija pirmais precīzais metiens sezonā, bet turpinājumā precīzi bija arī Sidnijs Krosbijs un Džeiks Gincels, bet otrajā periodā Patriks Hornkvists panāca jau graujošo 4:0.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Pitsburgas kluba vārtsargs Tristans Džerijs, kurš atvairīja 34 pretinieku metienus un pirmo reizi NHL karjerā savus vārtus nosargāja neieņemtus.

Jāpiebilst, ka tikai pirmdien "Penguins" komanda zaudēja savu pamatvārtsargu Metu Mareju, kurš traumas dēļ nevarēs spēlēt vairākas nedēļas.

Tikmēr Girgensons aizvadīja ne pārāk veiksmīgu jubilejas spēli. Viņš darbojās ceturtajā uzbrucēju virknējumā, spēlējot desmit minūtes un 30 sekundes, izdarot divus metienus pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -2, kas bija sliktākais starp "Sabres" uzbrucējiem.

Latvietis šosezon 23 spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -3. Šos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā, bet tagad bez punktiem ir jau kopš 14.oktobra, kopš tā laika aizvadot 18 mačus. Šī ir garākā "sausā" sērija Girgensona NHL karjerā.

Savu pirmo maču pasaules labākajā līgā viņš aizvadīja 2013.gadā, piedevām jau debijas mačā guva vārtus, savukārt līdz šim viņš 300 cīņās izcēlies ar 38 precīziem metieniem un 51 rezultatīvu piespēli.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas spēlēs netika un arī šosezon ir Austrumu konferences vājākā vienība.

Bufalo klubs ar 16 punktiem 26 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Penguins" ar 31 punktu 27 cīņās ir sestā.

Abas komandas sestdien tiksies atkārtoti, taču šoreiz jau Pitsburgā.

"Penguins" iepriekšējās divās sezonās izcīnīja Stenlija kausu.