foto: Vida Press
Girgensons un "Sabres" negūst vārtus mačā pret "Lightning"
Zemgus Girgensons ir bez rezultativitātes punktiem jau kopš 14. oktobra.
Hokejs
2017. gada 29. novembris, 09:34

Girgensons un "Sabres" negūst vārtus mačā pret "Lightning"

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Tampabejas "Lightning" vienībai, kas līdz ar panākumu kļuva par līgas līderi.

"Sabres" cieta devīto zaudējumu pēdējās desmit spēlēs.

Mača rezultāts tika atklāts trīsarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad precīzi vārtu devītniekā meta "Lightning" krievu aizsargs Mihails Sergačovs. Savukārt otrie vārti tika gūti otrās trešdaļas 13.minūtē, kad no zilās līnijas precīzs bija kanādiešu aizsargs Dens Džirardi.

"Lightning" krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, ar kuru savulaik konkurēja latvietis Kristers Gudļevskis, šajā mačā atvairīja visas 34 "Sabres" hokejistu mestās ripas. Viņš karjeras laikā 101 NHL spēlēs ticis pie sešām "sausajām" uzvarām.

Girgensons šajā spēlē darbojās ceturtajā uzbrucēju virknējumā, astoņās minūtēs un 47 sekundēs veikdams vienu metienu pa vārtiem, izpildīdams vienu spēka paņēmienu un pārtverdams vienu piespēli. Latvijas hokejists maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgensons šosezon 21 mačā atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Šos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā, bet tagad bez punktiem ir jau kopš 14.oktobra.

Bufalo vienība ar 16 punktiem 25 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Lightning" ar 36 punktiem 24 cīņās ir visas līgas līdere.

Nākamajā spēlē "Sabres" piektdien savā laukumā uzņems iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Pitsburgas "Penguins".