foto: Reuters/Scanpix/LETA
Atklātībā nākušas bildes, kas liecina par netradicionālu seksuālo orientāciju Anglijas futbola izlasē
Viens no pasaules šobrīd labākajiem futbola vārtsargiem Džo Hārts Anglijas izlasē jau ir aizvadījis 84 spēles.
Futbols
2017. gada 14. novembris, 05:15

Atklātībā nākušas bildes, kas liecina par netradicionālu seksuālo orientāciju Anglijas futbola izlasē

Kasjauns.lv

Britu prese atklātībā laidusi bildes, kurā pazīstamais Anglijas futbola izlases vārtsargs Džo Hārts pamet naktsklubu sadevies rokās ar valstsvienības aizsargu Kīranu Tripjēru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pazīstamais "West Ham United" vārtsargs 30 gadus vecais Hārts un "Tottenham Hotspur" aizsargs 27 gadus vecais Tripjērs bija devušies uz naktsklubu pēc Anglijas izlases pārbaudes spēles ar Vāciju, kura noslēdzās ar neizšķirtu 0:0.

Abi futbolisti līdz aptuveni pusčetriem rītā pavadīja laiku elitārā Meifēras rajona Londonā naktsklubā "The Mayfair Club", vēsta britu medijs "The Sun". Abi futbolisti uzdzīvi pameta kopā ļoti mīlīgi sadevušies rokās.

foto: Twitter.com
Džo Hārts un Kīrans Tripjērs pamet naktsklubu.

Britu prese norāda, ka Džo Hārts jau trīs gadus ir precējies ar savu ilggadējo draudzeni Kimberliju Krjū, tomēr runas par viņa netradicionālo seksuālo orientāciju ir uzvirmojušas jau iepriekš. 2014. gadā sociālajos tīklos parādījās bilde, kur viens no pasaules labākajiem futbola vārtsargiem redzams skūpstoties ar citu Anglijas izlases futbolistu - pussargu Džeku Vilšīru.

foto: Facebook.com
Džo Hārts un Džeks Vilšīrs peldbaseinā.

Interesanti, ka jau šovakar 22:00 pēc Latvijas laika Hārts un Tripjērs roku rokā dosies laukumā pārbaudes spēlē pret spēcīgo Brazīlijas futbola izlasi.

Runas par homoseksuālismu Vācijas futbola izlasē

Portāls Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pēc neveiksmes 2010. gada Pasaules kausā, Vācijas futbola izlases ilggadējā kapteiņa Mihaēla Ballaka, kurš savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt savai valstsvienībai Pasaules kausā Dienvidāfrikā, aģents Mihaēls Bekers prestižajam vācu laikrakstam „Der Spiegel” nosaucis negaidītu iemeslu, kāpēc bundeskomanda nespēja iekļūt pasaules čempionāta finālā.

Pēc Bekera domām iemesls ir pavisam vienkāršs – izšķirošajos brīžos valstsvienība nespēja parādīt vajadzīgo raksturu, kam par iemeslu kalpo tas, ka pēdējā laikā Joahima Lēva vadītajā komandā ir parādījušies vairāki spēlētāji ar netradicionālu seksuālo orientāciju. Tas ir izmainījis arī komandas spēles stilu, kurš ir kļuvis krietni kombinacionālāks un acij tīkamāks, salīdzinot ar agrāko, kas bija krietni agresīvāks un rupjāks.

Futbola aģents ir pārliecināts, ka iepriekšējai Vācijas valstsvienībai būtu pieticis rakstura, lai lauztu spēles gaitu neveiksmīgajā pusfināla mačā pret Spāniju. Bekers arī piebilst, ka ir gatavs nosaukt visu Vācijas futbola izlases homoseksuāļu uzvārdus, tomēr to intervijas laikā neizdara.

Mihaēls Bekers ar līdzīgiem komentāriem izcēlās arī pirms Pasaules kausa finālturnīra, gaidot milzīgu mediju interesi par sacīto, tomēr tā nenotika. Ballaka aģents savu sacīto pabeidz ar vārdiem, ka lielākā daļa sporta žurnālistu tāpat nojauš, kuriem futbolistiem Vācijas izlasē ir netradicionāla seksuālā orientācija.

Kutelīgo tēmu apspriest tūlīt sāka arī britu laikraksts „The Guardian”, kuru eksperti ir aprēķinājuši, ka Vācijas bundeslīgā no visiem spēlējošajiem futbolistiem aptuveni 10 procenti ir homoseksuāļi. Var just, ka Apvienotajā Karalistē tik drīz vēl neaizmirsīs viņu kaunpilno sakāvi pret Vāciju Pasaules kausa astotdaļfinālā ar 1:4.

Netradicionālā seksuālā vīriešu orientācija futbolā

Futbolistu vidū pagaidām nav visai populāri publiski atklāt savu homoseksuālismu: tomēr vairāki pasaules populārākā sporta veida pārstāvji to ir izdarījuši: Tomass Hiclšpergers (Vācija), Antons Hjsens (Zviedrija), Aslijs Piters (Anglija), Robijs Rodžerss (ASV), Olivjē Rojers (Francija), Džaidža Saeluā (Amerikāņu Samoa), Deivids Testo (ASV), Džonatans de Falko (Beļģija), Markuss Urbans, Džastins Fašanu (Anglija), Tomass Berlings (Norvēģija), Johns Blankenšteins (Nīderlande), bet pamatotas aizdomas ir vēl par daudziem citiem. Sieviešu vidū gan šāda atklātība ir bijusi krietni populārāka.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās