foto: Edijs Pālens/LETA
Peineram 20 punkti uzvarā pār "Lietuvos Rytas"
Peiners laukumā pavadītajās 21 minūtē un 23 sekundēs realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, visus trīs tālmetienus un trīs no trim soda metieniem.
Basketbols
2017. gada 28. septembris, 10:21

Peineram 20 punkti uzvarā pār "Lietuvos Rytas"

LETA

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Žanis Peiners trešdien guva 20 punktus Lietuvas Basketbola līgas (LKL) spēlē, kaldinot Artūra Štālberga trenētās komandas Panevēžas "Lietkabelis" uzvaru.

"Lietkabelis" viesos ar rezultātu 97:81 (30:17, 25:19, 27:19, 15:26) pārspēja Latvijā labi zināmā speciālista Rima Kurtinaiša trenēto Viļņas "Lietuvos rytas".

Peiners laukumā pavadītajās 21 minūtē un 23 sekundēs realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, visus trīs tālmetienus un trīs no trim soda metieniem.

Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 21 efektivitātes koeficienta punkts.

Rēzeknietis bija rezultatīvākais spēlētājs "Lietkabelis" rindās, bet pretiniekiem 20 punktus iemeta Martins Ehods.

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās LKL pusfinālā, "Lietkabelis" basketbolistiem svinot negaidītu uzvaru ar 3-1. Finālā Panevēžas klubs ar 1-4 zaudēja Kauņas "Žalgiris" basketbolistiem, bet cīņā par bronzu "Lietuvos ryytas" pārspēja Klaipēdas "Neptūnas".

Starpsezonā par "Lietkabelis" galveno treneri kļuva latvietis Štālbergs, kā arī pievienojās Peiners, kurš vēl pirms divām nedēļām Latvijas izlases rindās spēlēja Eiropas čempionātā.

Tāpat arī "Lietuvos rytas" piedzīvoja pārmaiņas, mainoties kluba īpašniekiem, kuri jaunajai sezonai nokomplektējuši gana spēcīgu sastāvu.

Vēl trešdien divu Latvijas basketbolistu pārstāvēto klubu duelī Andreja Šeļakova Alītas "Dzūkija" viesos ar 84:80 (19:19, 17:20, 19:21, 29:20) pārspēja Kārļa Apsīša Prieņu-Birštonas "Vytautas". Šajā mačā Šeļakovs guva astoņus punktus un savāca sešas atlēkušās bumbas, tiekot pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem, bet Apsītits iemeta sešus punktus, savācot astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

LKL līdere ar trim uzvarām trīs spēlēs ir "Lietkabelis" komanda, bet pa diviem panākumiem divos mačos ir "Neptūnas" komandai un "Žalgiris" basketbolistiem. "Dzūkija" ar vienu uzvaru trīs spēlēs ir sestā, zaudējumu līdz šim vienīgajā aizvadītajā spēlē cietusi Roberta Stumbra pārstāvētā Ķēdaiņu "Nevežis", kas ir septītā, bet "Vytautas" ar diviem zaudējumiem divos mačos ir astotā desmit komandu konkurencē.