foto: Evija Trifanova/LETA
Bagatskis spiests piesaistīt jaunus palīgus, jo Štālbergu un Štelmaheru nelaiž klubi
Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis ir spiests mainīt savus ierastos palīgus.
Basketbols
2017. gada 7. jūlijs, 18:58

Bagatskis spiests piesaistīt jaunus palīgus, jo Štālbergu un Štelmaheru nelaiž klubi

LETA

atvijas vīriešu basketbola izlases galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim darbā ar komandu palīdzēs Arnis Vecvagars un Artūrs Visockis-Rubenis, kuri tādējādi kolektīvā nomainīs Robertu Štelmaheru un Artūru Štālbergu, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase gatavoties šī gada Eiropas čempionātam uzsāks 17.jūlijā.

Valstsvienības galvenā trenera palīgu nomaiņa kļuva nepieciešama pēc tam, kad Štelmahers un Štālbergs esot pieņēmuši darba piedāvājumus klubos, kas nav savienojumi ar pienākumiem Latvijas izlasē.

Tiek ziņots, ka Štālbergs gatavojas kļūt par Lietuvas vicečempiones Panevēžas "Lietkabelis" galveno treneri, kamēr Štelmahers neoficiāli tiek saistīts ar atgriešanos "Ventspils" klubā.

"Vecvagaram ir bagāta spēlētāja un nu jau arī trenera darba pieredze. Kopā strādājām 2012.gadā Eiropas kvalifikācijas turnīrā un 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Slovēnijā, kur Latvijas komanda pārsteidza daudzus, iekļūstot otrajā posmā. Pēc tam Arnis bija aizņemts darbā ar Latvijas U-20 izlasi, kur iepazinis daudzus labākos jaunos spēlētājus," pauda Bagatskis. "Tikmēr Visockis-Rubenis ir jaunās paaudzes treneris ar plašu redzesloku, kurš gan pierādījis prasmi strādāt ar dažāda līmeņa basketbolistiem, gan lieliski pārzina jaunākās tehnoloģijas, kas nepieciešamas trenera darbā."

Vecvagars pašlaik ir "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Jūrmala"/"Fēnikss" galvenais treneris un vada arī valsts U-20 izlasi, kamēr Visockis-Rubenis vada "Ogre"/"Kumho Tyre".

"Valstsvienības treneru pienākumiem ir sezonāls raksturs, tāpēc esam spiesti pielāgoties situācijai, kad treneri izvēlas stabilu darbu klubos. Uz šī fona vēlos apliecināt īpašu cieņu Bagatskim, kurš Latvijas galveno komandu vada jau astoto gadu, noraidot ikvienu darba piedāvājumu, kas ir pretrunā ar viņa pienākumiem valstsvienībā. Šādā situācijā pilnībā attaisnojusies LBS pēdējos gados iedibinātā prakse palielināt jaunatnes izlašu treneru loku, paplašinot iespējas iegūt starptautisko pieredzi vidējās un jaunās paaudzes treneriem. Gan Vecvagara, gan Rubeņa-Visocka līdzšinējā darbība nedod iemeslu šaubīties par valstsvienības treneru kolektīva darba kvalitāti," sacīja LBS prezidents Valdis Voins.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās